Dragan Stamenković uhapšen u Niškoj banji

STRAVA U NIŠKOJ BANJI: Ubio majku i oca motkom pa im tela bacio u septičku jamu

Tela Milana (71) i Slavenke (62) nađena juče u dvorištu kuće, ali se sumnja da su ubijeni pre nedelju dana

Crna Hronika
> 00:00h

NIŠ - Monstrum! Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje na svirep način ubio je oca Milana (71) i majku Slavenku (63), a njihova tela bacio je u septičku jamu u dvorištu porodične kuće u Železničkoj ulici u Niškoj Banji. Njihova tela pronađena su juče, ali se sumnja da su oboje ubijeni još pre nedelju dana, kad su poslednji put viđeni. Pretukao ih motkom Stamenković je odmah priveden u policijsku upravu na saslušanje, a iz bolnice je dovedena i njegova treća supruga, koju je juče pretukao, da bi se utvrdila njena eventualna uloga u ovom događaju. Prema prvim informacijama, sumnja se da je Dragan roditelje ubio motkom, i to u dvorištu. - Brat ubijene žene i osumnjičeni za ubistvo pre dva dana su prijavili nestanak ubijenih ljudi. Policija je krenula u potragu i njihovi leševi su pronađeni u septičkoj jami. Obdukcija će pokazati uzrok smrti, a zasad sumnjamo da su ubijeni tupim predmetom jer su na telima vidljive brojne povrede koje ukazuju na takvu vrstu oruđa - kazao je Tomislav Trajković, istražni sudija Višeg suda u Nišu, koji je obavio uviđaj. Ivana Novović, prva komšinica, kaže da je žrtve poslednji put videla 14. septembra. - Slavenka je kod nas bila na slavi i tad mi je kazala: „On će nas ubiti.“ Stalno smo ga čuli kako viče, traži pare od roditelja i otima im hranu - kaže Novovićeva. Komšija Slavko Grubišić kaže da je Dragan sve vreme nakon zločina pirovao u kući s trećom suprugom, koju je doveo pre desetak dana. Pirovao u kući - Otkad ga znam, maltretirao je roditelje. Stalno je dolazila milicija, ali ga nikad nisu uhapsili - kaže ovaj komšija. Inače, vatrogasci su skoro tri sata bušili betonsku ploču kako bi došli do leševa koje je Stamenković zakopao u septičkoj jami. Tek nakon što su uklonili beton i iscrpli jamu, uspeli su da dođu do tela nesrećnog para.

M. M. - D. I.

Žrtve... Slavenka i Milan Stamenković

Užas... Vatrogascima tri sata trebalo da izvuku tela iz septičke jame

Pedeset prijava za nasilje Ivana Novović ističe da je bila svedok višegodišnjeg maltretiranja čitave porodice Stamenković. - Prva supruga mu je pobegla u sigurnu kuću, a da nije, ubio bi i nju i decu. Ima više od 50 prijava za nasilje u porodici. Moj otac je upozoravao da će Dragan napraviti nešto, smatrali smo da je najbolje da bude zatvoren u neku ustanovu, ali nije bili medicinskih indikacija za to - kaže komšinica.

Išao u specijalnu školu Komšije kažu da je Dragan, inače jedino dete Slavenke i Milana, zaostao u duševnom razvoju. - Pohađao je specijalnu školu jer nije bio u stanju da prati redovnu nastavu. Nije lud, ali je pravi zlikovac, od kojeg se ovako nešto moglo očekivati - kaže jedan od komšija.