Foto: Fonet

Naša zemlja slavila pre dve godine u istoj fazi takmičenja

ODBOJKAŠI SRBIJE: Euforija ruši Ruse

Kolaković: Bilo bi prvorazredno iznenađenje da pobedimo, ali ako odigramo kao što smo odigrali nekoliko puta na ovom EP, sve je moguće

Ostali sportovi
> 02:32h

Opušteno, pa šta bude. Muška odbojkaška reprezentacija Srbije imaće danas (15.00) najtežeg rivala na putu ka odbrani titule prvaka Evrope. U polufinalu 28. Evropskog prvenstva, koje se igra na fudbalskom stadionu u Kopenhagenu, izabranici Igora Kolakovića pokušaće da naprave čudo i savladaju favorizovane rivale iz Rusije. - Obožavamo ovakve utakmice s Rusijom, kad igramo na ispadanje. Ne bismo bili ovde da ne posedujemo kvalitet i u duelu s njima je sve moguće. Oni su olimpijski šampioni, kao i osvajači Svetske lige, ali mi, zahvaljujući svojoj euforiji i prevazilaženju svojih mogućnosti, imamo šanse u tom duelu - kaže selektor Srbije i dodaje da bi plasman u finale EP bio velika senzacija: - Ako uspemo da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti, imamo šanse protiv Rusije, a to možemo samo u transu koji smo započeli protiv Holandije, a završili u duelu protiv Belgije. Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih pobedimo, ali sve je moguće. Činjenica da će susret biti odigran na fudbalskom stadionu Parken, koji će biti pretvoren u halu u koju može da stane 15.000 gledalaca, može umnogome da utiče na razvoj situacije na terenu. - Svakako se moramo dobro pripremiti za duel i pokušati da se naviknemo na teren na kom će biti odigrano polufinale. Zadovoljni smo što smo tu i nadam se da dobijamo novu energiju i da ćemo biti slobodniji u nekim stvarima.

Niko kao mi i Rusi Plasmanom u polufinale EP odbojkaši Srbije i Rusije pridružili su se svojim koleginicama, koje su se nedavno našle u završnici kontinentalnog šampionata. Zanimljivo je da samo ove dve države mogu da se pohvale činjenicom da imaju predstavnike u polufinalima evropskih prvenstava u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Srbija vs Rusija RTS 1, 14.55 Kopenhagen. Stadion Parken. Kapacitet: 15.000. Srbija: Kovačević, Ivović, Petrić, Petković, Stanković, Vujić, Jovović, Nikić, Rašić, Atanasijević, Starović, Podraščanin, Rosić, Lisinac. Selektor: Igor Kolaković. Rusija: Makarov, Apalikov, Grankin, Sivoželez, Pavlov, Spiridonov, Žilin, Aščev, Muserski, Volvič, Iljinik, Verbov, Mihajlov, Jermakov. Selektor: Vladimir Alekno.