Foto: Saša Pavlić

Intervju, fudbaler Zvezde

Dragan Mrđa: Het-trik za Ivanu i decu

Njih dve su mi prve čestitale. One znaju kroz šta sam sve prošao kad sam bio povređen, kaže za Kurir junak pobede Crvene zvezde

Fudbal
> 16:48h

Sija od sreće. Dragan Mrđa (29) vratio se u tim Crvene zvezde kao starter i het-trikom protiv Spartaka (5:0) pokazao da nije zaboravio da daje golove. Sva tri gola posvetio je supruzi Ivani, ćerkici Srni i sinu Jakovu. Kakav je osećaj dati tri gola za deset minuta? - Fenomenalan! Moja prva utakmica posle povratka i odmah sam bio starter na Marakani i odmah tri gola. Šta ćeš više?! (smeh) Ipak, ne treba od svega praviti euforiju. Važno je da nastavimo u istom ritmu - počeo je razgovor Mrđa. Ko vam je prvi čestitao na het-triku, ako se izuzmu saigrači? - Supruga me je s ćerkicom čekala ispred stadiona. Njih dve su gledale utakmicu i prve su mi čestitale. Mnogo mi znači njihova podrška jer vrlo dobro znaju kroz šta sam sve prošao. Niste igrali sezonu i po zbog povrede, da li je sada sve u redu? - Težak period je iza mene. Kad se samo setim povrede ligamenata u Meksiku s reprezentacijom?! Uh! Prebrodio sam tu nesreću junački u Sionu, uz porodicu. Posle svega izašao sam mentalno jači. Kako se slažete u napadu s Daudom? - Dauda je odličan partner, brz, zna s loptom. Stvarno se dobro slažemo. I ostali Zvezdini napadači su klasa. Ninković, Milijaš, Pečnik i vi učestvovali ste na Mundijalu u Južnoj Africi. Koliko je Zvezda s vama jača? - Nas četvorica uz Mijailovića imamo iskustvo i moramo da pravimo prednost na terenu. Pečnik i Ninković su konstantni, Milijaš se vraća... Svesni smo da moramo da radimo u interesu Crvene zvezde. Možete li vratiti titulu na Marakanu? - Vojvodina je u Novom Sadu pomogla sebi i nama pobedom nad Partizanom. Samo mi u Zvezdinoj svlačionici znamo koliko želimo titulu. Ali do nje se ne dolazi lako. Do poslednjeg kola vodićemo borbu Vojvodina, Partizan i mi.

Ivana Mrđa

S Borovnicom u istoriju Kako gledaš na činjenicu da si izjednačio najbrži het-trik koji je do sada držao Zdravko Borovnica? - Drago mi je zbog toga. Upisao sam se u Zvezdinu istoriju. Znam ko je Borovnica, ali mi je žao što se do sada nismo upoznali. Pored Zvezde, veže nas i vojvođanska ravnica, on je iz Kikinde, ja iz Vršca.

Superliga je jaka Kako vam se čini srpska Superliga? - Kad uporedim našu ligu sad i kad sam ranije igrao, mogu reći da je prvenstvo ujednačenije. Više ne možeš da tvrdiš da ćeš lako dobiti u Nišu, Kragujevcu, Užicu... Sve to nas motiviše da u svaku utakmicu uđemo 100 odsto spremni. Vratio sam se u Zvezdu željan fudbala u svom klubu s namerom da vratim titulu.

Nije trebalo da odem Zašto ste u leto 2005. napustili Crvenu zvezdu? - Igrao sam kod Zorana Filipovića, a onda me je Slavoljub Muslin preselio na klupu. Posle je došlo do promene rukovodstva u klubu i odlučio sam da odem. Bila je to brzopleta odluka. Ali sad mi je drago što sam se vratio u klub koji volim i za koji navijam.