Foto: Fonet

Baranin Luka Đurović (34) smrskan u „poršeu“

SMRT POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA: Glavni saradnik Luke Bojovića poginuo u udesu

Đurović nastradao na izlazu iz Kotora. On je bio na spisku za osvetu Slobodana Šaranovića (75)

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Đurović nastradao u „poršeu“ aranđelovačkih tablica! Luka Đurović (34), jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića i vođa barskog klana, poginuo je juče oko 14 sati u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora. Đurović je nastradao u crnom „poršeu“ aranđelovačkih tablica pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, a preminuo je na putu do bolnice. Sleteo u jarak Uviđaj na mestu nesreće trajao je nekoliko sati. - Đurović je, na izlazu iz tunela Vrmac na putu iz Kotora ka Tivtu, izgubio kontrolu nad automobilom tokom preticanja, usled čega je sleteo u jarak - kaže izvor iz crnogorske policije. Kako saznaje Kurir, samo sat vremena pre nego što je Đurović nastradao iz pritvora je pušten Miloš Delibašić, rođak Slobodana Šaranovića! Delibašić je, podsetimo, dovođen u vezu s likvidacijama Miloša Vidakovića u Budvi i Nikole Bojovića u Beogradu. - Oko 13 sati Osnovni sud u Kotoru osudio je Delibašića na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i ukinuo mu pritvor jer dokazi za njegovo učešće u ubistvima nisu pronađeni. Sat vremena kasnije dogodila se nesreća u kojoj je nastradao Đurović - kaže naš izvor. Luka Đurović, prema nezvaničnim informacijama, bio je na spisku za osvetu Slobodana Šaranovića, koji je u Crnoj Gori uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog rođenog brata. Svetio se zbog brata - Šaranović je planirao ubistvo kao osvetu za ubistvo brata Branislava Šaranovića, za šta je krivio Luku Bojovića. Za to je, navodno, angažovao Miloša Delibašića, koji mu je rođak i kog je odgajio. Meta je trebalo da bude Đurović, kao jedan od najbližih Bojovićević saradnika, ali i kao čovek koji se povezuje s nestankom Slobodana Radonjića, sina kuma Slobodanovog brata Branislava - pisali su crnogorski mediji. Nestanak Slobodana Radonjića 2009. godine, odnosno njegovo ubistvo, bio je i okidač za sukob porodice Šaranović i Luke Bojovića. - U tom ratu su ubijeni Branislav Šaranović, Danilo Radonjić i Dženan Ramović, a zatim iz osvete i Lukin brat Nikola - objašnjava naš sagovornik.

Kobno preticanje... „Porše“ je sleteo sa puta kod tunela Vrmac

Mlada saputnica povređena Monika M. (18) iz Bara, koja je bila saputnica Luke Đurovića, povređena je u nesreći. - Devojka je sama izašla iz smrskanog automobila, nakon čega je prebačena u risansku bolnicu. Ona nije životno ugrožena - kaže izvor Kurira.

Đurovića Hteli da ubiju u junu Veselin Pantović iz Nikšića uhapšen je u junu ove godine zbog sumnje da je planirao da ubije Luku Đurovića. Policija je u Pantovićevom motoru našla dve eksplozivne naprave, pištolj, prigušivač, dve detonirajuće kapisle i okvir sa sedam metaka.

Hronologija /obračun dve porodice/ - 27. JUL 2009 - Slobodan Radonjić poslednji put viđen živ kako ulazi u automobil Luke Đurovića. - 8. OKTOBAR 2009 - Branislav Šaranović (66), nekadašnji vlasnik kazina „Slavija“, izrešetan na Dedinju ispred svog stana. - 8. SEPTEMBAR 2011 - Danilo Radonjić (62), kum Slobodana Šaranovića, ubijen u Beogradu, a spekulisalo da je ubistvo naručio Luka Bojović. - 29. APRIL 2013 - Nikola Bojović izrešetan naočigled mnogobrojnih prolaznika u centru Beograda. - 16. JUL 2013 - Miloš Delibašić uhapšen u Budvi zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića. - 25. JUL 2013 - Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (36) uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića. - 30. SEPTEMBAR 2013 - Miloš Delibašić osuđen na tri meseca zatvora u Osnovnom sudu u Kotoru, pa pušten na slobodu.