Vlasniku „MB Gas“ imao beneficije

SPECIJALNA OZNAKA ZA KOLA: Veljović Brežančiću dao status ministra!

Ova posebna oznaka pomagala je Miletu Brežančiću da se krije od policije i tako izbegne odlazak u zatvor zbog kazne od šest meseci

Crna Hronika
> 07:26h

BEOGRAD - Nedodirljiv! Mile Brežančić (44), direktor i suvlasnik „MB Gas oila“ iz Beograda, koji je u sredu uhapšen pod sumnjom da je sa 152.000 evra podmitio pomoćnika Olivera Dulića Nebojšu Janjića, imao je specijalnu oznaku za automobile kakvu u Srbiji imaju samo najviši državni funkcioneri. Ovu tablicu Brežančić je dobio direktno od direktora policije Milorada Veljovića, a posebno je interesantno što je Brežančić u međuvremenu osuđen pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu na šest meseci zatvora. I policija se sklanja Kako nam je objašnjeno, kada policajci vide specijalnu oznaku na kolima, takve automobile nikada ne zaustavljaju i ne kontrolišu. Praktično, vlasnik takvih kola može da nosi bilo šta, da bude i begunac pred zakonom, ali ga policija ne bi zaustavila i kontrolisala. - Još prošle godine uputili smo dopis, ali nismo dobili odgovor zbog čega Brežanić ima specijalnu oznaku. Naročito što je u pitanju čovek koji je osuđen pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu zbog toga što je silom i pretnjom ubistvom s partnerom Bojanom Kocićem i telohraniteljima prinudio sedmoricu svojih radnika da potpišu priznanje da su ga potkradali - kaže Dragan Žebeljan, portparol Sindikata srpske policije. Ne zna se zakonski osnov On kaže da se ne zna koji je zakonski osnov za izdavanje tih oznaka i kako se one izdaju. - Upravo zbog toga smo molili za odgovore zašto je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo, a direktor policije potpisao specijalnu oznaku za vozilo osuđenom licu Miletu Brežančiću. Prema saznanjima koja imamo, Brežančić je skrivanjem pokušavao da izbegne zatvor od šest meseci, a smatramo da mu je ova specijalna oznaka pomagala, jer nju ima samo državni vrh i ministri - kaže Žebeljan.

Sa vrha... Dodeljivanje oznake potpisao je direktor Veljović

Određen pritvor do 30 dana Specijalni sud u Beogradu juče je Brežančiću i Nebojši Janjiću odredio pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, Brežančić je negirao da je dao mito Janjiću i tako pribavio imovinsku korist od 10 miliona evra za svoje preduzeće. Pritvor im je, na predlog tužilaštva, odredio sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, radi neometanog vođenja krivičnog postupka.