Foto: Fonet

Slavni fudbaler priznao

BELODEDIĆ ISKREN: Posle privatizacije dolazim u Zvezdu!

Bivši fudbaler Zvezde tvrdi da sadašnja generacija igrača crveno-belih nema evropski nivo

Fudbal
> 00:00h

BUKUREŠT - Proslavljeni rumunski fudbaler Miodrag Belodedić, član čuvene Zvezdine generacije iz Barija, rekao je da ne bi imao ništa protiv da ponovo dođe na Marakanu, ali pod uslovom da se klub privatizuje.

"Pozdravljam pre svega Srbiju i Zvezdu. Mislim da bi privatizacija bila pravi potez i za Zvezdu i za sve druge klubove u Srbiji, ali pod uslovom da novi gazda ima smisla i da ima ljude oko sebe koji se razumeju u fudbal. Rumunski klubovi su privatizovani. Steaua, Dinamo, Kluž, ima i ovde priča da političari drže klubove, pa se desi da ne završe prvenstvo", rekao je Belodedić.

On je istakao da je ponosan na osvajanje titule šampiona Evrope sa Steauom i sa Zvezdom, ali da su male šanse da se tako nešto ponovi u budućnosti.

"Šanse su male. Srbija i Rumunija stvaraju fudbalere, koji odmah odlaze preko granice. Pratim Zvezdu sa drugarima, pratimo derbije sa Partizanom, gledao sam i utakmicu protiv Černomoreca i video sam isto što i vi. Trenutno nisu za evropski nivo", konstatovao je Belodedić.

Prema njegovim rečima, nikad neće zaboraviti slavlje u Beogradu posle osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju.

"Ovde je sve bilo tmurno i hladno, nismo slavili, bili smo vojni klub, poštovali smo pravila. Sa druge strane u Beogradu, koji je tada za nas bio Zapad, bilo je baš mnogo veselja. Moram da kažem i da je Zvezda imala teže protivnike, Steaua je u polufinalu lako prošla Anderleht, a Zvezda je igrala sa Bajernom. Praktično smo imali dva finala, u Beogradu i Bariju, gde smo imali i sreće", naveo je on.

Belodedić, koji je trenutno u Rumunskom savezu zadužen za omladinski fudbal ističe da Srbija ima znatno bolju perspektivu.

"U poređenju sa Rumunijom, ispred su. Rade bolje, konkurencija je kvalitetnija, stalno idu na završne turnire, sad su osvojili šampionat u Litvaniji. U Rumuniji socijalni problemi znatno utiču na fudbal, mladi igrači retko dobijaju šansu u prvoj ligi, talenti odlaze u inostranstvo", naveo je Belodedić.

Za kraj, Belodedić je istakao da Bajern ima najveće šanse da opet osvoji titulu u Ligi šampiona.

"Bajern ima dobru ekipu, trenera, dominiraju, oni su favorit broj 1. Ja bih izdvojio i Real, dugo čekaju da stave ruke na ovaj pehar. Kapelo je spomenuo i Čelsi i Arsenal. Barselona isto tako ima lepu igru, fenomenalnu, ali se nešto promenilo i nemaju više onu snagu koju su imali", zaključio je Belodedić.