Otkrivamo moguću taktiku Vujoševića

KAKO ĆE DULE BRANITI STADION: Il‘ je Rambo, il‘ će zvati decu!

Postoji nekoliko različitih načina da predsednik JSD Partizan odbrani stadion u Humskoj, kao što je i najavio

Fudbal
> 00:00h

Mi sad planiramo akcije matematički precizno, reče Mrki u „Povratku otpisanih“. Predsednik Skupštine JSD Partizan Duško Vujošević najavio je pre dva dana da će dinamitom braniti stadion u Humskoj i pozvao navijače crno-belih da mu se pridruže ukoliko to bude potrebno. Iako je Vujoševićeva poruka više nego jasna, zapitali smo se da li je dinamit pravo i jedino rešenje. Doduše, može Dule kao Rambo u čuvenom filmskom serijalu da posegne za različitim vrstama eksploziva, ali može i drugačije. Možda bi tako bilo manje kolateralne štete. Mali osvrt u istoriju kaže da je mnogo načina koji mogu biti manje ili više opasni od ideje prvog čoveka crno-bele familije. Pred vama su ideje na koje je Kurir došao, ne kao savet, već samo kao predlog navijačima Partizana za očuvanje stadiona.

Scenario 1 Dalje nećeš moći Da se mirnodopskim i pregovaračkim putem može pokušati rešavanje nagomilanih problema naučili smo u filmu „Ko to tamo peva“, a naučeno valja i primeniti u praksi. Mogao bi tako Vujošević kad stigne rešenje o iseljavanju sa stadiona da postupi kao najsimpatičniji dekica u istoriji naše kinematografije, da legne pred stadion i kaže: „Dalje nećeš moći“, a ako neko pokuša da ga pomeri, da izgovori i čuveno: „Pustite me, zvaću decu. Deco, decooooooo...“

Scenario 2 Valter brani Sarajevo Za ovaj scenario potrebno je dobro razraditi taktiku i organizovati sve raspoložive snage u borbi protiv neprijatelja, koji želi da otme stadion Partizanu. Imati u timu časovničara čije će lozinke zauvek biti prepričavane i tihim delovanjem iz senke onemogućiti plan napadača na građevinu u Humskoj. Oni će se na kraju češkati po glavi ne znajući šta ih je snašlo, a glavnokomandujući će uperiti prstom u stadion i reći: „Vidite li to mesto? To je Valter“.

Scenario 3 Ko na nas krene,iz mesta je na.ebo Kakva bi to grobarska priča bila ako se ne bi našlo mesta i za najpoznatiju porodicu Topalović. Oni su još jedan primer da bi pre pribegavanja militantnim rešenjima moglo da se proba i pregovaračkom taktikom. Izaći pred one koji bi da ostave crno-bele na ulici i citirati legendarnog Miju Aleksića moglo bi da bude jedno od rešenja. Direktno u brk reći:“Ali, gospodo, malo ste se za.ebali. Nas dvojica smo neuništivi. Ko na nas krene, iz mesta je na.ebo“.

Scenario 4 Vratiću se! Ne treba isključiti iz vida ni da sve vrste otpora oduzimanju stadiona budu neuspešne. Ukoliko se situacija tako bude razvijala, moglo bi doći i do nekih ozbiljnih pucačina na Topčiderskom brdu. Vujošević bi tada, nakon izgubljene bitke, ali ne i rata, mogao da se pozove na austrijsko-kalifornijskog snagatora Arnolda Švarcenegera i svima jasno stavi do znanja: „I‘ll be back!“