Posle Beograda došla na red i pokrajina

SMENA VOJVOĐANSKE VLASTI: Bojan Pajtić pada do Nove godine!

Naprednjaci se s Pastorovim SVM i Čankovim LSV većdogovorili o preuzimanju kontrole nad institucijama u pokrajini, uskoro počinje rušenje dugogodišnje vlasti DS

Politika
> 21:44h

BEOGRAD - Kraj Pajtićeve ere. Promena vlasti u Vojvodini je praktično gotova stvar, a do rušenja dugogodišnje vladavine demokrata s Bojanom Pajtićem na čelu doći će do kraja godine, saznaje Kurir. Naime, prema rečima dobro obaveštenog izvora našeg lista, kraj Pajtićeve ere uslediće do kraja 2013. godine, a da naprednjaci ništa ne prepuštaju slučaju, govori i podatak da već mesecima temeljno pregovaraju sa Savezom vojvođanskih Mađara i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, koja im je obećala podršku za ovaj naum. Poslednji dani na vlasti - Nije slučajno što je Ištvan Pastor baš sada kritikovao komunikaciju u vladajućoj većini Vojvodine, kao i to što Nenad Čanak hvali Aleksandra Vučića. Pored toga, Pastor je predsednik Skupštine Vojvodine - osoba koja raspisuje izbore - i to je Pajtiću dovoljna poruka. Sad je već izvesno da on broji poslednje dane na vlasti - kaže izvor Kurira i dodaje da su se i SVM i LSV sami „razotkrili“ u svojim medijskim navodima. Šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Zoran Babić kaže da naprednjaci insistiraju na izborima u Vojvodini jer se izborna volja stanovnika pokrajine umnogome promenila. - Vojvodina je od nekog ko je bio motor razvoja cele Srbije spala na začelje razvoja zemlje. Izborna volja građana Vojvodine se promenila, i to pokazuju izbori u Srbobranu, Kovinu, Zrenjaninu i Apatinu - kaže Babić i dodaje da građani pokrajine do sada nisu znali na šta se troše sredstva iz budžeta te sada, kada su obelodanjene činjenice, žele promene. Podsetimo, lider SVM Ištvan Pastor je kazao da u vladajućoj koaliciji u pokrajini nema normalne komunikacije. Kraj toleranciji - Da sve funkcioniše normalno, onda ne bih došao u situaciju da, kao predsednik SVM, ne znam ništa o deklaraciji o autonomiji Vojvodine, o dokapitalizaciji Razvojne banke, o dogovorima o budžetu, da sad ne znam ništa o tome da se piše zakon o finansiranju - rekao je Pastor i naglasio da se takav način komunikacije može tolerisati do određenog trenutka, kao i da je treniranje strogoće velikog koalicionog partnera nešto što ipak treba da ima određene granice, dok je Čanak za Vučića rekao da je ozbiljan čovek i političar od reči.

Ištvan Pastor

Nenad Čanak

Pajtić: Opustite se, ne mogu mi ništa Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić kratko je prokomentarisao naša saznanja u svom stilu. - Pa ni tako nemaju većinu da nas sruše, opustite se. Ne mogu SNS, SVM i LSV da odluče da će biti pokrajinskih izbora. Zakon i raspored snaga u parlamentu su takvi da, citiraću Marka Blagojevića, u Vojvodini DS može samo sama sebe da sruši - naveo je Pajtić u SMS poruci.