Foto: Facebook/Radio 021

Tragedija trojice srpskih mladića u Severnoj Dakoti

OTAC POGINULOG STUDENTA: Za Miladina Kovačevića dali su novac, a za mog sina nemaju!

Niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem, kaže u očajanju Zoran Jovanović otac nastradalog Vladana

Crna Hronika
> 17:20h

CRVENKA - Vladan Jovanović (24) iz Crvenke poginuo je u saobraćajnoj nesreći u gradiću Rej u američkoj državi Severna Dakota, dok su njegovi prijatelji Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25) iz Kule teško povređeni. Sva trojica boravila su u SAD u okviru studentskog programa „Work and Travel“.

Nesreća se dogodila u petak, kada su se Jovanović, Travica i Šišarica vraćali s posla ka gradiću Majnotu, gde su stanovali. "Ševroletov" pik-ap koji je vozio Travica iznenada je prešao u drugu traku, počeo da se prevrće, a potom završio u jarku. Policijski izveštaj potvrdio je da mladići nisu bili pod dejstvom droge ni alkohola, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Zoran Jovanović, otac poginulog Vladana, i dalje je u šoku.

Vest o pogibiji sina dobio je preko prijatelja, tako je organizovao i preuzimanje sinovljevog tela. Kada će ono biti dopremljeno u Srbiju i o čijem trošku, ne zna se. Država Srbija, njeni konzulati i ambasade nisu našli za shodno čak ni da kontaktiraju sa ocem.

- Za ovo vreme niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi saučešće izjavi, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem - ogorčen je otac.

Iako je momcima osiguranje isteklo nekoliko sati pre nesreće, lekari su sve učinili da se izbore za život povređenog mladića. A njegovi prijatelji da pronađu novac - jer bolnički dan košta nekoliko hiljada dolara. Travici je operisana kičma, a čekaju ga još i intervencije na ruci i slomljenoj vilici.

Goran Šišarica leči se u Majnotu, i prema rečima njegove majke, uskoro bi mogao stići kući. On je jedini video celu nesreću, ali ga lekari drže pod sedativima kako ne bi povratio traumatično sećanje.