Pesudio Viši sud u Valjevu

Krila se od muža u sigurnoj kući, a sud njemu dao dete da vodi u Hrvatsku!

Nataša Matijević je pre tri godine sa detetom došla u Srbiju iz Zagreba, gde živela u sigurnoj kući jer ju je muž maltretirao. Viši sud u Valjevu potvrdio presudu da dete da ocu Robertu Matijeviću

Društvo
> 00:00h

Nataša Matijević iz Ljiga moraće da vrati dete bivšem suprugu Robertu Matijeviću iz Zagreba. Ova odluka doneta je pošto je Viši sud u Valjevu potvrdio presudu Osnovnog suda posle dva vraćanja na doradu.

Nataša Matijević je pre skoro tri godine sa detetom došla u Srbiju iz Zagreba. Kako tvrdi, u Zagrebu je poslednjih meseci živela u sigurnoj kući jer ju je muž maltretirao. Bivši suprug je podneo tužbu, Osnovni sud je doneo presudu da mora da mu vrati dete, a Viši je dva puta vraćao na ponovno odlučivanje, da bi treći put potvrdio presudu.

- Zvali su me iz Socijalne službe da 16. oktobra moram da dovedem dete, iako mi je hrvatski sud poverio na staranje - tvrdi Matijevićeva. Ona tvrdi da se vratila u Ljig jer nije imala od čega da živi u Zagrebu, a nisu mogli da je zadrže ni u sigurnoj kući. Kako kaže, tada je obavestila policiju i supruga o promeni adrese, i njemu rekla da može da viđa devojčicu kad želi.

- Ne mogu da mu dam dete jer ga je video za tri godine četiri puta, i u pitanju je interes deteta - kaže ona. Ona nije mogla da pošalje dete kod oca, pa je zbog toga plaćala novčane kazne.

Robert Matijević tvrdi da su Natašine optužbe lažne i da će biti raspisana međunarodna poternica ako Nataša ne dovede dete, jer ga je, kako tvrdi, “otela i odvela u Srbiju”.

- Porodična pitanja su tajne stvari. Sve što Nataša priča je izmišljeno i nemam nikakav drugi komentar - rekao je Matijević.