Završio iza rešetaka

UŽAS U TUZIMA: Stric silovao devojčicu (12) pa je bacio sa terase!

Policija sumnja da je uhapšeni B.I. svoju bratanicu (12) posle silovanja pokušao da je ubije tako što ju je gurnuo sa terase prodične kuće

Crna Hronika
> 14:50h

PODGORICA - Tridesetosmogodišnji B.I. sa Kosmeta, koji živi u Podgorici, uhapšen je zbog sumnje da je silovao, a potom pokušao da ubije dvanaestogodišnju devojčicu, čiji je on staratelj.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, B.I. je stric devojčice koju je, pre dva dana prvo silovao, a zatim bacio sa prvog sprata kuće, u Tuzima.

Devojčica je, nakon ukazane lekarske pomoći, zadržana u Kliničkom centru Podgorica na lečenju i posmatranju. Uprava policije saopštila je, da prema njihovim saznanjima, dvanaestogodišnjakinja nije životno ugrožena.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je B.I. počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju na štetu djevojčice čiji je staratelj 8. oktobra 2013. godine oko 18.00 časova, na način što ju je gurnuo sa terase koja se nalazi na prvom spratu porodične kuće i bacio je na tlo.

Sumnja se da je B.I. pre toga počinio i krivično delo silovanje”, saopšteno je iz policije. Oni ističu da su policajci, odmah po saznanju za događaj, obavestili zamenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, po čijem je ovlaštenju je urađen uviđaj.

“Izuzeti su tragovi koji će biti upućeni u Forenzički centar na veštačenja, a preduzete su i operativne i druge policijske mere i radnje. Osumnjičeni B.I. je uhapšen, a o događaju je obavešten i Centar za socijalni rad u Podgorici.