Jezik za zube

BLOKADA: Dodik zabranio svojima da gostuju na BN televiziji!

Najnovijim odnosom prema BN TV, najgledanijom televizijom, SNSD je dao za pravo kritičarima njihove vladavine, koji tvrde da je SNSD "tajkunsko kriminalna organizacija" i da su privatizovali i ekonomski uništili RS, saopštila televizija

Planeta
> 06:14h

BIJELJINA - Stranka Milorada Dodika SNSD uvela je nova pravila ponašanja, ne samo za svoje članove, nego i za sva imenovana lica iz te stranke koji obnašaju i obavljaju javne funkcije u RS i BiH. Odluka pokazuje veliku nedozrelost autora tog pamfleta, koji je viđen samo u totalitarnim društvima, saopštila je BN televizija.

U saopštenju koje je u sredu dostavljeno medijima SNSD je javno priznao da neće učestvovati u programima BN TV, jer je "to za njih neprijateljska kuća", koju su ne tako davno redovno posećivali i rado bili gosti jedne od, kako su i sami tvrdili, najgledanije nacionalne televizije.

"Nijedan član SNSD-a, niti imenovani ili postavljeni rukovodilac ispred SNSD neće učestvovati u emisijama BN TV, niti će davati izjave i odgovarati na pitanja novinara ove medijske kuće", kaže se u saopštenju . Takođe se naglašava da to "podrazumeva da u emisijama BN TV, kao ni u izjavama za BN TV, neće učestvovati ni odgovarati pomenuti članovi SNSD ili rukovodioci ispred SNSD-a, niti će na iste slati zamene iz svog ministarstva, uprave, upravne organizacije, preduzeća ili drugog kolektiva u kojem rade".

Predviđene su i sankcije za one koji to prekrše, jer, kako se navodi u saopštenju, svako nepoštovanje ovog stava biće protumačeno kao direktno kršenje stranačke discipline i dodvoravanje BN TV. Ovim postupkom SNSD je priznao da su javne funkcije, koje obnašaju predsednik RS, predsednik vlade, parlamenta...ministri....poslanici ....u službi samo stranke koja ih je imenovala, a RS umesto demokatske ima partokratsku vlast. Ovo nije jedini gaf SNSD, jer tokom svoje više od jedne decenije vladavine u RS su poznati i po tom što su u jednom danu ugasili više od 15 lokalnih radio stanica, ali i po odnosu prema novinarima, koje nisu kontrolisali, a koji su radili u beogradskim agencijama Tanjug i Beta...kao i prema BH TV, državni kanal BiH, kao i prema ATV...

Najnovijim odnosom prema BN TV, najgledanijom televizijom, SNSD je dao za pravo kritičarima njihove vladavine, koji tvrde da je SNSD "tajkunsko kriminalna organizacija" i da su privatizovali i ekonomski uništili RS.