Završeno saslušanje

BANJALUKA: Predložen pritvor za trojicu inspektora zbog dilovanja droge!

Inspektori su radili tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo bi stavili sebi u džep i predali svojim dilerima

Crna Hronika
> 12:28h

BANJALUKA - Specijalno tužilaštvo Republike Srpske predložilo je pritvor za trojicu kriminalističkih inspektora Centra javne bezbednosti Banjaluka, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Pritvor je predložen za Srđana Radulovića, Marka Kovačevića i Ognjena Stijaka. Nakon hapsenja, juče su ispitani u Specijalnom tužilaštvu, a potom predati sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci.

Kriminalistički inspektor Slavko Đurić, koji se tereti za ista krivična dela, ispitan je 15. oktobra i pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je iz Specijalnog tužilaštva.

Svaki od inspektora, uhapšenih pre dva dana zbog sumnje da sarađuju sa narko-dilerima, pokrivao je određeno naselje u Banjaluci, pa čak i škole.

Inspektori su "radili" tako što bi izveli akciju u kojoj bi zaplenili određenu količinu narkotika, deo bi prikazali kao regularnu zaplenu, a deo bi stavili sebi u džep i predali svojim dilerima.

Tokom hapšenja kod inspektora je pronađena i određena količina narkotika.

Izvor blizak istrazi naveo je kao organizatora kriminalne grupe Radulovića, dugogodišnjeg inspektora za narkotike koji je sa saučesnicima uhapšen nakon višemesečnog praćenja telefonskih razgovora.