Počela izgradnja

Trstenik dobija akva-park

Kompleks koji će se prostirati na 2,5 hektara, sa pet bazena i kapaciteta 4.000 posetilaca trebalo bi da bude pušten u rad polovinom 2015.

Srbija
> 01:38h

TRSTENIK - U Trsteniku je danas počela izgradnja akva-parka, projekta koji se najvećim delom finansira sredstvima Ministarstva privrede sektora za turizam, saopštila je opština Trstenik. Kako se navodi, ovaj kompleks koji će se prostirati na 2,5 hektara, sa pet bazena i kapaciteta 4.000 posetilaca trebalo bi da bude pušten u rad polovinom 2015. godine.

Dodaje se da je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić prilikom obilaska početka radova kazao da je iz Ministasrstva privrede za ovaj projekat odobreno 55 miliona dinara, a 20 odsto je učešće lokalne samouprave. "Ovo je veliki dan za Trstenik i sve njegove stanovnike. U ovom delu Srbije, od Kruševca do Čačka, ovo će biti prvi akva park velikog kapaciteta, sličan onima u Jagodini i Bačkom Petrovcu. Trstenik dobija novu šansu za razvoj, da postane centar regiona u turističkom smislu, zajedno sa Vrnjačkom Banjom", kazao je Aleksić.

On je naglasio i da su sredstva Trsteniku odobrena jer je lokalna samouprava bila vrlo efikasna u prikupljanju dokumentacije, obezbeđenju lokacije i jednostavno se kvalifikovala pre drugih, koji su možda želeli isti objekat.