Uzimaju nam još jedno dete

Rastko Šuljagić dobija ukrajinski pasoš

Šuljagić je jedan od najtalentovanijih srpskih golmana, a početkom ove godine je uz obeštećenje od oko 300.000 evra iz Crvene zvezde prešao u Nemačku, gde nastupa za juniorski tim „švaba“

Fudbal
> 00:00h

Ostajemo bez još jednog bisera! Golman reprezentacije Srbije uzrasta do 18 godina Rastko Šuljagić mogao bi uskoro da dobije ukrajinsko državljanstvo. Razlog za ovakvu odluku leži u činjenici da u Štutgartu ne može da se izbori za mesto standardnog prvotimca jer nema pasoš države iz Evropske unije. Šuljagić je jedan od najtalentovanijih srpskih golmana, a početkom ove godine je uz obeštećenje od oko 300.000 evra iz Crvene zvezde prešao u Nemačku, gde nastupa za juniorski tim „švaba“. Odlaskom u Štutgart dobio je mesto u reprezentaciji koju s klupe predvodi selektor Veljko Paunović, ali veliko je pitanje da li će nastaviti da brani za „orliće“. Činjenica da Srbija nije u Evropskoj uniji stvara mu mnogo problema u klubu, pa je vrlo verovatno da bi uskoro mogao da dobije ukrajinski pasoš. Izbor je pao na ovu zemlju zbog toga što njegova baba vuče poreklo iz Ukrajine, a dobijanje tamošnjeg državljanstva bi mu omogućilo da u klubu nastupa kao domaći igrač. (S. R.)

Paunović: Računam na njega Selektor reprezentacije Srbije do 18 godina Veljko Paunović kaže da ne zna za ovu mogućnost, ali da ona nijednog trenutka ne remeti njegove planove.- Rastko je bio pozivan za nacionalni tim, on je u našim planovima i dok god ima srpski pasoš i želju da nastupa za Srbiju, mi ćemo računati na njega. Na raspolaganju imam veliki broj odličnih golmana i svako od njih podjednako može da se nada pozivu u reprezentaciju - kaže Paunović.