Festival u Zaječaru

DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Devet predstava bori se za nagrade

Premijerno će biti izvedena predstava „Skupljač“ po Mihailovićevom tekstu, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i izvođenju pozorišta „Zoran Radmilović“

Pop kultura
> 08:54h

Sećanje na velikog umetnika. Polaganjem cveća na spomenik Zoranu Radmiloviću u Zaječaru je počeo jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u Srbiji - Dani Zorana Radmilovića.

- Jedva čekamo da na pozornicu u zaječarskom teatru stupe glumci koji će odigrati odabrane predstave Zoranu u čast - istakao je Miljan Gogić, upravnik pozorišta, organizatora ovih svečanosti, koje se održavaju po 22. put. Inače, sinoć, predfestivalske večeri, Zijah Sokolović odigrao je svoj čiveni „Cabares, Cabarei“, a večeras će prigodnom besedom akademika Dragoslava Mihailovića festival i zvanično biti otvoren. Premijerno će biti izvedena predstava „Skupljač“ po Mihailovićevom tekstu, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i izvođenju pozorišta „Zoran Radmilović“. Bilo je planirano da predsednik žirija bude Jovan Ćirilov, ali on je otkazao učešće zbog bolesti, pa je na njegovo mesto postavljena glumica Đurđija Cvetić. U okviru manifestacije, koja traje do 2. novembra, u takmičarskom programu biće izvedeno devet predstava. Nagrada za životno delo biće dodeljena Miri Stupici, koja, nažalost, neće moći da prisustvuje. (S. Ž.)