Hitna pomoć

Automobilom udario u stub kod pumpe Dejton

Muškarac (27) zadobio je povredu glave i prevezen je u Urgentni centar

Beograd
> 06:16h

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star 27 godina je u udesu, koji se dogodio jutros oko 05.30 časova na Zemunskom putu kod benzinske pumpe "Dejton", kada je vozilo udarilo u stub, zadobio povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Devojka stara 18 godina je kao pešak u udesu oko 21.20 časova na ulazu u Batajnicu zadobila povredu lakta, a prevezena je u KBC Bežanijska kosa, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 106 intervencija od kojih 15 na javnim mestima, a za protekla 24 sata u Beogradu ukupno 233 intervencije, od kojih 79 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Prema njenim rečima, pomoć su najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, bolovima u grudima, alergijom i glavoboljom, a od hroničnih bolesnika - astmatičari i srčani. Portparol Hitne pomoći je upozorila da su zbog trenutnih vremenskih prilika i kod relativno zdravih osoba moguće promene raspoloženja.

Macura je savetovala srčanim bolesnicima da se pričuvaju zbog mogućih šlogova i visokog pritiska i preporučila redovnu terapiju, nošenje bočice sa vodom i uzimanje vitamina.