Foto: Marina Lopičić

Nema više čekanja

NOVI BEOGRAD: Otvoren šalter za majke

Šalter je i namenjen majkama, bez obzira da li su samohrane ili ne, a sve u cilju kako bi se olakšalo dobijanje raznih dokumenata, potvrda koji su potrebni za ostvarivanje roditeljskih prava

Beograd
> 07:32h

BEOGRAD - U Opštini Novi Beograd je, na inicijativu fonda Samohrane majke, otovoren poseban šalter za majke. “Šalter je i namenjen majkama, bez obzira da li su samohrane ili ne, a sve u cilju kako bi se olakšalo dobijanje raznih dokumenata, potvrda koji su potrebni za ostvarivanje roditeljskih prava. Svaka majka se susrela sa, može se reći, bezbroj papira, podnošenjem zahteva, overom, trčanjem od jedne ustanove do druge, kako bi ostvarile prava za, recimo, dečiji dodatak, i slično. Uskoro, mamama sa ove opštine će ova procedura biti značajno olakšana, sve će moći da završe na samo jednom šalteru. Druga stvar je, da će na zvaničnom sajtu ove opštine biti omogućeno da se samohrane majke prijave ukoliko im je materijalna pomoć potrebna”, najavde osnivači fonda, koji su imali obećanje predsednika opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić da će ovaj šalter biti u funkciji još u septembru. Na sajtu Fonda navode da je samo početak rada fonda Samohrane majke.

"Mi ćemo ih pratiti u svim akcijama i pozivamo sve mame, posebno samohrane, kojima je pomoć potrebna, da se uključe, za početak podrškom, a uskoro pomoć može stići i njima", navode u fondu, čiji osnivač je bivša uspešna manekenka, a sada majka, Agneta Azirović, koja se i sama našla u ulozi samohrane majke.