Ljubiša i Grof na meti

Tumbaković: Nisam kandidat, majke mi moje

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana kaže da Rašovića treba pustiti da radi svoj posao na miru

Fudbal
> 06:00h

Jedan iskusan, drugi autoritativan. Da su Slaviša Stojanović i Vuk Rašović pred smenom, to zna cela Srbija. Uprave Crvene zvezde i Partizana još nemaju rešenje za njihove zamene, i to je glavni razlog zašto su dvojica trenera i dalje na klupama „večitih rivala“. Demanti Ljubiša Tumbaković i Miodrag Grof Božović su prvi pikovi dva rukovodstva, ali obojica demantuju povratak u Humsku, odnosno na Marakanu. Dragan Đurić i Dragan Džajić nemaju postignut dogovor s njima, a to je jedini razlog zašto nisu smenjeni Vuk Rašović i Slaviša Stojanović. - Nisam kandidat, majke mi! Sve to što se piše po novinama obične su spekulacije. Vi iz Kurira ste prvi koji su me pozvali, pitali i proverili informaciju. Treba pustiti Vuka Rašovića i njegove momke da rade. Ne treba im pretiti mojim imenom i stavljati omču oko vrata u slučaju neuspeha u derbiju - rekao je Ljubiša Tumbaković i dodao: Ponosan - Veran sam Partizanu, a to zašto sam otišao i vratio se, samo je moja odluka. Ne hvalim se svojim rezultatima u Humskoj, ali sam mnogo ponosan na njih. Miodrag Grof Božović ima ugovor s Rostovom do juna 2015. godine, ali mu ne ide najbolje u Prvenstvu Rusije. Posle odličnog starta, Božović od 19. avgusta ne zna za pobedu. Njegov tim od tada ima šest poraza i tri remija, pa je vrlo moguće da dobije otkaz u Rostovu na Donu. Oglasio se Božović Juče su u Kupu Rusije konačno pobedili, na gostovanju su bili bolji sa 1:0 od drugoligaša Angušta. - Znam da se govori o mojoj ostavci. Ugovor koji sam potpisao sa Rostovom je na poverenje i ne postoji stavka o isplatama. Ako rukovodstvo kluba u bilo kom trenutku proceni da treba da me otpusti, stvar je jasna, odlazim! Smatram da svaki trener treba da ode ukoliko stadion počne da mu skandira da to uradi - rekao je Božović za ruske medije.

Rajevac: Zvezda me nije zvala Dežurni kandidat za trenera Crvene zvezde od povratka Dragana Džajića u klub jeste Milovan Rajevac, koji je sa selekcijom Gane na Mundijalu 2010. godine stigao do četvrtfinala. - Neću da pričam o tome pred derbi i remetim atmosferu u Zvezdi. Po ko zna koji put ću ponoviti. Niko me iz Zvezde nije zvao, niti pričao sa mnom. Ako nešto bude, klub će izaći u javnost i neće biti tajni - rekao je Rajevac za Kurir.

Drulović: U FSS do decembra Ljubinko Drulović bio je velika želja predsednika Partizana Dragana Đurića tokom leta. Ugovor koji ima sa FSS ne bi trebalo da predstavlja problem ukoliko ga pozovu iz Humske. - Glupo je komentarisati moj dolazak u Partizan, kad me niko iz tog kluba nije zvao. Plus, koliko znam, Partizan ima trenera. Bilo je spekulacija u avgustu, ali je ostalo na tome. Ugovor sa FSS imam do kraja decembra, a šta će biti posle toga, stvarno ne znam - istakao je za Kurir Drulović.