Poznati apeluju na roditelje male Tijane

Ceca i Sergej: Ognjanovići, imajte razuma, pomozite bolesnima!

Pevačica i glumac, koji su učestvovali u prikupljanju novca za Tijanino lečenje, šokirani informacijom da su roditelji podigli novac s njenog računa, pa mole roditelje Jelenu i Nebojšu da pare upute na adresu onih kojima je pomoć najpotrebnija

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Da li će se sada oglasiti. Povodom neočekivanog postupka roditelja male Tijane Ognjanović (8), koji su posle skoro četiri meseca nakon njene smrti s humanitarnog računa u Komercijalnoj banci podigli oko dva miliona evra, mnoge poznate ličnosti koje su učestvovale u akciji prikupljanja novca žele da on bude preusmeren na račun teško bolesne dece! Sergej prvi podržao Jedan od njih je glumac Sergej Trifunović, koji je prvi iskoristio svoju popularnost kad se pojavio u emisiji na TV B92 s transparentom na kojem je bio broj žiro računa male Tijane i tako svim građanima Srbije i regiona skrenuo pažnju na bolesnu devojčicu, za čije je ozdravljenje trebalo prikupiti 710.000 dolara. - Molim se bogu da će Ognjanovići imati toliko razuma da preostali novac proslede na račun druge bolesne dece - rekao je on kratko iz Italije, i tako dao podršku Kuriru, koji je u najtežim momentima bio uz ovu nesrećnu porodicu i za samo jedan dan uspeo da prikupi više od 500.000 evra. Oglasila se i Svetlana Ceca Ražnatović, koja je takođe učestvovala u humanitarnoj akciji uplativši 1.000 dolara, a kako kaže, šokirana je smerom u kojem je krenula ova mučna priča. - Kao neko ko uvek učestvuje u humanitarnim akcijama, ne želim da dovodim u pitanje da li će novac koji je namenjen nekom bolesnom detetu zaista završiti u pravim rukama. Zato je najbolje da se država i političari pozabave ovim pitanjem. Volela bih da ova mučna priča nije istinita i da ovi nesrećni roditelji mogu u miru da žale za svojim detetom. To će najbolje uraditi ako reše da preostali novac, ako ga ima, upute na adresu onih kojima je najpotrebniji - rekla je Ceca za Kurir i naglasila da bi volela da ništa od ovoga nije tačno. U akciji je učestvovao i član DS i predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, koji kaže da je normalno da preostali novac bude prosleđen na račune onih kojima je to neophodno. - Učestvovao sam u akciji pomoći maloj Tijani i sad je jedino logično da, kad se već nije spasao njen život, spasu neki drugi - ispričao je on. Potresno Branko Radujko, generalni direktor Naftne industrije Srbije za BiH, koji je odvojio 100.000 dinara, nastoji da podrži one kojima je pomoć neophodna. - Mnogo me potresla ta priča i ne bih želeo da kažem ništa više od toga. Inače, podržavam sva vaša nastojanja da se pomogne svakom bolesnom detetu - rekao je Radujko.

I dalje ne objavljuju gde je završio novac za lečenje male Tijane... Ognjanovići

Roditelji i dalje ćute Kurir je i juče pokušao da stupi u kontakt s porodicom Ognjanović kako bismo još jednom pokušali da saznamo i informišemo javnost o tome koliko novca je ukupno prikupljeno, kao i gde je završio ostatak. Međutim, Jelena i Nebojša, kao ni prethodnih nekoliko dana, nisu odgovarali na naše pozive i SMS poruke. Ovim putem još jednom apelujemo da javno iznesu podatke i preostali novac preusmere za lečenje druge bolesne dece.

Odmah dati novac najbolesnijem detetu Reditelj Emir Kusturica, koji je u trenutku prikupljanja materijalnih sredstava za Tijaninu transplantaciju srca u SAD omogućio 5.000 evra, takođe se pridružio našem apelu da se novac preusmeri za pomoć drugoj bolesnoj deci. - Nažalost, nismo uspeli da pomognemo maloj Tijani, ali sad je najvažnije da se taj novac preusmeri. Sva sredstva odmah treba dati za dete koje je u najkritičnijem stanju i tu nema pogovora - rekao je on.