Kaje se što je napustio Beograd

Zenga: Odlazak iz Zvezde je moja najveća greška

Dvaput sam sledio boga novca i oba puta sam platio cenu na ličnom planu, kaže Italijan, koji je osvojio duplu krunu

Fudbal
> 12:04h

Iskreni Italijan. Valter Zenga mnogo voli Crvenu zvezdu! Da je tako, italijanski stručnjak potvrdio je nekoliko puta za srpske medije, a italijanskoj Gazeti u svom stilu je opisao koliko mu nedostaje Crvena zvezda. - U Kataru su mi nudili džakove para. Dvaput sam u životu sledio boga novca i oba puta sam platio cenu na ličnom planu. Danas nikad ne bih napustio legendarnu Crvenu zvezdu - rekao je Valter Zenga (53), koji je pre nekoliko dana preuzeo brigu o klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Džaziri. Valter Zenga je u sezoni 2005/2006 sa Crvenom zvezdom nadmoćno osvojio duplu krunu. Zbog supruge Raluke, koja nije bila zadovoljna životom u Beogradu, i milionske ponude iz Turske od Gazijantepa napustio je Marakanu. - Pre četiri godine hteo sam da ostanem u Majamiju, ali je moja žena Raluka želela u Dubai. Poslušao sam je i dobio tri puta više novca nego što sam mogao da zaradim u Seriji A. Raluka govori sedam ili osam jezika, a usavršila je arapski - iskren je Zenga. (M. R. - A. R.)

Tohir lepši od Moratija Velika želja Valtera Zenge je da bude trener Intera, kluba za koji je branio 12 godina. - Inter ću trenirati u nekom drugom životu! To me ne sprečava da ga volim. Simpatičan mi je novi gazda Tohir. Možda izgleda smešno što je stranac, ali je u svakom slučaju lepši od Moratija - nasmejao se Zenga.

Pričao sam sam sa sobom Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović demantovao je da se po završetku derbija nije pozdravio sa Vukom Rašovićem i otkrio zašto je otrčao u tunel. - Nisam mogao da kontrolišem emocije. Želeo sam na trenutak da se osamim i da popričam na brzinu sam sa sobom. Bila je velika tenzija, i zbog toga sam otrčao - objasnio je on.