Foto: Fonet

Korak do novog Hejsela

DRAMA U NAJAVI: Sa derbija pobeglo 500 redara, komesar tražio da se meč ne igra

Od 724 člana redarske službe na stadionu se pojavilo 312, od kojih je stotinak pobeglo tokom prvog poluvremena

Fudbal
> 13:42h

BEOGRAD - Od 724 člana redarske službe na stadion se pre početka 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana pojavilo njih 312, od kojih je stotinak pobeglo tokom prvog poluvremena!

Ova činjenica još jedan je dokaz da je minuli duel večitih rivala odigran uz mnogo propusta, a malo je nedostajalo da se uopšte i ne odigra.

Tačno 90 minuta pre početka meča Ivan Petrić, komesar za bezbednost Crvene zvezde, sačinio je alarmantan izveštaj i predložio da se utakmica ne odigra.

"Kao komesar za bezbednost predlažem i procenjujem da sa ovolikim brojem redara utakmica ne može bezbedno da se odigra".

Izveštaj je prosleđen delegatu Branku Stojakoviću, a u 17.08 časova, stiglo je usmeno obaveštenje da će se na osnovu bezbednosne procene utakmica igrati.

Branko Stojaković, koji je inače komesar za takmičenje Prve lige Srbije, potvrdio je navode da je u poluvremenu meča još stotinak redara napustilo svoja mesta. To znači da je visokorizičnu utakmicu u drugom poluvremenu obezbeđivalo 500 ljudi manje od predviđenog broja.

Da se incidenti naslućuju i da su utvrđeni mnogobrojni propusti moglo je da se čuje u u 13,30 časova, nepunih pet sati pre početka susreta na Marakani. Steva Pavković, zamenik komesara za bezbednost Crvene zvezde, konstatovao je da komunalna inspekcija, građevinska i druge službe, nisu uradile ništa od onoga što je dogovoreno na tehničkom sastanku, poslednjeg oktobarskog dana.

Zanimljivo, na sastanku prošlog četvrtka, nije iznesen nijedan problem vezan za redarsku službu.