Intervenisala policija

BOR: Elektromonteri dobili batine kad su pokušali iseći struju!

Dobili smo nalog da jednom od dužnika isključimo struju, ali je žena koja nam je otvorila vrata pozvala supruga koji nam je prvo pretio verbalno, a onda kolegu udario pesnicom u vrat.

Crna Hronika
> 22:34h

BOR- U pokušaju da zbog dugovanja od 18.426 dinara za isporučenu električnu energiju jednom dužniku “iseku” struju, borski elektromonteri Slaviša Ćirić i Miroljub Milošević, dobili su udarce u glavu.

Dobili smo nalog da jednom od dužnika isključimo struju, ali je žena koja nam je otvorila vrata pozvala supruga koji nam je prvo pretio verbalno, a onda kolegu udario pesnicom u vrat.

Pokušavao sam da ga smirim i zamolim da potpiše nalog da ne dozvoljava isključenje struje, ali je iznenada izvukao nož i počeo njime da maše preteći da će nas pobiti“, rekao nam je Ćirić.

Nakon pokušaja da ga urazumi, Ćirić je dobio udarac glavom u lice. Ubrzo je intervenisla i policija, a dužnik će morati da sve objasni u MUP-u, pa će, pored duga za struju, verovatno morati da plati i kaznu po prijavi električara.

Direktor borske Elektrodistribucije Dragan Milošević napominje da je do rasprave sa tim dužnikom kasnije došlo i u prostorijama tog preduzeća.

„Objasnio samu da sve što ima da iznese o ovom događaju to učini u policiji. Naši su radnici samo radili svoj posao i uvek kada neko ne dozvoli da mu se isključi struja i ne želi da pogleda dokumentaciju, zaposleni napuštaju lice mesta, bez svađe i prepirki sa potrošačima, i onda postupamo dalje po proceduri, tražimo asistenciju policije i obraćamo se sudu“, naglasio je on.

Milošević napominje da su svi koji „EPS snabdevanju“ duguju više od 10.000 dinara dobili obaveštenje o isključenju struje ukoliko ne izmire dug u datom roku.

„Nastavljamo da isključujemo neredovne platiše i za sada ima oko 100 domaćinstava čiji je dug premašio 10.000 dinara i svi su dobili opomene pred isključenje, ukoliko u roku od osam dana ne izmire dug. Nikada nije bio problem da se uspostavi reprogram i dogovori plaćanje duga“, kaže Milošević.