Prste da poližeš

Hleb s belim lukom

Recept dana
> 18:00h

Sastojci - 1/2 kg brašna - pola kašičice soli - 1 kesica instant kvasca - 1 kašičica šećera - 300 ml mlake vode - 3 čena belog luka - 2 kašike maslinovog ulja - kašika svežeg peršuna - so biber Priprema U brašnu napravite rupu u sredini. Pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom vodom i ostavite petnaestak minuta da nadođe, pa ga sipajte u rupu u brašnu. Dodajte so, postepeno dospite mlaku vodu i zamesite testo, koje nakon toga treba da odstoji pola sata. Testo podelite u tri loptice. Razvaljajte ga i ostavite oko 15 minuta da naraste. U međuvremenu sitno iseckajte beli luk i pomešajte ga s uljem. Premažite testo i pospite ga peršunom i biberom. Pecite na 200 stepeni. Savet: Ko voli, dva iseckana čena belog luka može dodati i u testo!