Foto: AP

Trojka preko Lebrona

POGLEDAJTE: Boston za tri sekunde postigao pet poena i srušio šampiona

Džef Grin stotinku pre kraja meča postigao trojku preko Lebrona Džejmsa iz samog kornera i doneo svom timu veliku pobedu

Košarka
> 10:40h

MAJAMI - Jedan od najneverovatnijih mečeva u novijoj istoriji NBA lige odigran je u noći između subote i nedelje u Majamiju.

Aktuelni šampion, predvođen fenomenalnim Lebronom Džejmsom, imao je pobedu u svojim rukama pošto je tri i po sekunde pre kraja meča vodio sa 110:106. Međutim, "Deteline" iz Bostona napravile su neviđeni preokret i odnele pobedu.

Prvo je Džerald Valas postigao dva poena za 110:108 tri i po sekunde pre kraja, a potom je isti igrač faulirao Dvejna Vejda šest stotinki pre isteka vremena.

Jedna od zvezdi "Hitsa" promašio je prvo, potom namerno i drugo slobodno bacanje, a igrači Bostona uspeli su da zatraže tam-aut. Lopta je izvedena sa strane sa centra, Valas je u uigranoj akciji uposlio Džefa Grina koji je iz samog ćoška stotinku pre isteka vremena postigao senzacionalnu trojku preko Lebrona Džejmsa.

Zaista neverovatna pobeda Seltiksa. U ostalim mečevima NBA lige postignuti su sledeći rezultati Memfis – Golden Stejt 108:90 Hjuston – Los Anđeles Klipers 94:107 Toronto – Juta 115:91 Atlanta – Orlando 104:94 Bruklin – Indijana 91:96 Klivlend – Filadelfija 127:125 Milvoki – Dalas 83:91 Sakramento – Portland 85:96

http://www.youtube.com/watch?v=oyD6qWowchM