Foto: AP

Srbin će godinu završiti na drugom mestu ATP liste

KRALJ LONDONA: Novak zbrisao Nadala za kraj sezone!

Novak je u dva seta nadigrao Nadala s 6:3, 6:4

Tenis
> 00:00h
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: AP
FOTO: AP
FOTO: AP
FOTO: Reuters
FOTO: AP
FOTO: AP

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je završni turnir sezone Masters kup u Londonu pošto je u finalu nadigrao Španca Rafaela Nadala s 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Ovo je bio 39. međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a 17. trijumf Đokovića. Srbin će iako je pobedio na završnom turniru godinu završiti na drugom mestu ATP liste iza Nadala. Đoković je trijumfom završio sezonu kada su u pitanju ATP turniri, a preostaje mu još finale Dejvis kupa sa selekcijom Srbije od 15. do 17. novembra u Beogradu protiv Češke.

Đoković je trijumfom u Londonu stigao do 41 trofeja u karijeri, a sedmog u ovoj sezoni. On je odbranio titulu osvojenu prošle godine, dok Nadal nikada nije trijumfovao na završnom turniru sezone. Srpski teniser je po treći put u karijeri trijumfovao na završnom turniru sezone. Đoković je odlično počeo meč i poveo s 3:0. Drugi teniser sveta je ponovo došao do šanse da napravi brejk, ali je Nadal uspeo da se izvuče. Španac je zaigrao angažovanije i došao do izjednačenja, 3:3. Međutim, Đoković je osvojio tri uzastopna gema za 1:0 u setovima. U drugom setu Đoković je pri rezultatu 1:1 napravio brejk, a onda je držao prednost od dva gema do kraja seta i zasluženo je stigao do pobede. Srpski teniser na ovom meču imao je podršku prestolonaslednika Aleksandra II, princeze Katarine i princa Filipa Karađorđevića, koji su bili na tribinama u Londonu. Turnir u Londonu igrao se za nagradni fond od šest miliona dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=csR-OVc43b8
TOK MEČA 6:4 - KRAJ MEČA. Novak je odbranio titulu osvojenu prošle godine 5:4 - Nadal osvaja gem iako je Novak imao meč loptu 5:3 - Novak na gem od pobede 4:3 - Srpski teniser je u sedmom gemu imao dve vezane brejk lopte, ali je Nadal uspeo da se izvuče i da osvoji gem 4:2 - Đoković nastavlja sa odličnom igrom. Još jedan gem za srpskog tenisera 3:2 - Nadal se ne predaje. Španac uspeva da sigurnim servisom dođe do novog gema 3:1 - Đoković je potvrdio brejk 2:1 - Brejk za srpskog tenisera. Bilo je 0:40, a Novak je iskoristio treću brejk loptu i stigao do značajne prednosti 1:1 - Đoković osvaja prvi gem u drugom setu na svoj servis 0:1 - Nadal dobija prvi gem u drugom setu na svoj servis II set 6:3 - Đoković fenomenalnom igrom dobija prvi set 5:3 - Đoković pravi novi brejk. Srpski teniser je odličnom igrom u polju iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu. Srbin se nalazi na gem od osvajanja prvog seta 4:3 - Novak je uspeo da se povrati posle perioda nešto lošije igre i konačno dobija gem na svoj servis 3:3 - Španac dobija gem na svoj servis 3:2 - Nadal je iskoristio treću brejk loptu i potpuno se vratio u prvi set 3:1 - Prvi gem za Španca. Novak je u ovom gemu imao brejk loptu, ali je Španac uspeo da se spase 3:0 - Srpski teniser je potvrdio brejk osvajanjem gema na svoj servis 2:0 - Brejk za Đokovića već na startu prvog seta 1:0 - Prvi gem na meču dobija Novak I set

TOK MEČA