Biljanovac kod Raške

NESREĆA: Autobus u sudaru smrskao jugića, troje povređeno

Svi povređeni bili su u automobilu marke "jugo", a iz smrskanog automobila izvukli su ih vatrogasci, koji su bili primorani i da seku delove vozila kako bi oslobodili povređene

Crna Hronika
> 09:42h

KRALJEVO - U sudaru autobusa i putničkog automobila u Biljanovcu kod Raške, u nedelju popodne teško je povređeno troje ljudi koji su prebačeni u zdravstveni centar u Novom Pazaru, rečeno je u Policijskoj upravi Kraljevo.

Svi povređeni bili su u automobilu marke "jugo", a iz smrskanog automobila izvukli su ih vatrogasci, koji su bili primorani i da seku delove vozila kako bi oslobodili povređene.

Do nesreće je došlo posle 16 sati, kada su se u Biljanovcu kod Raške sudarili "jugo" i autobus prevoznika "Kavim", koji je prevozio radnike sa Kopaonika.

Na lice mesta došli su policija, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

Povređeni su primljeni je u Zdravstveni centar Novi Pazar i svi su trenutno van životne opasnosti, izjavio je direktor Zdravstvenog centra Novi Pazar Mirsad Đerlek.

Prema njegovim rečima, u tu ustanovu su nešto pre 18 sati primljeni Miljko Bugarić (57), Slavica Bugarić (52) i Nikola Bugarić.

- Miljko ima povrede vrata i grudnog koša u svesnom je stanju i trenutno je van životne opasnosti. Slavica ima povrede desnog kolena i nagnječenje grudnog koša, dok Nikola ima otvoreni prelom butne kosti, i njihovo stanje je za sada stabilno. U toku je dijagnostička obrada pacijenata- rekao je Đerlek.

Doktor: Dvoje u životnoj opasnosti

Troje ljudi, teško povređenih u udesu u Biljanovcu kod Raške, primljeno je u Zdravstveni centar u Novom Pazaru, a dvoje je u životnoj opasnosti, izjavio je dežurni hirurg te ustanove Dževad Sebečevac.

Hirurg Nermin Feković, koji je operisao povređene, kazao je Tanjugu da su svo troje pacijenata primljeni sa teškim telesnim povredama.

"Dvoje su sa teškim povredama unutrašnjih organa, trenutno su u operacionoj sali. Dve hiruške ekipe sada rade, četiri opšta hirurga, a dva urologa i dva ortopeda su u pripravnosti. Treći pacijent je trenutno van životne opasnosti, nalazi se u intenzivnoj nezi i na daljoj je dijagnostici", rekao je Feković.

Direktor Zdravstvenog centra Novi Pazar Mirsad Đerlek ranije je rekao da su povređeni Miljko Bugarić (57), Slavica Bugarić (52) i Nikola Bugarić.

Svi povređeni bili su u automobilu marke "jugo", a iz smrskanog automobila izvukli su ih vatrogasci, koji su bili primorani i da seku delove vozila kako bi oslobodili povređene.

Do nesreće je došlo posle 16 sati, kada su se u Biljanovcu kod Raške sudarili "jugo" i autobus prevoznika "Kavim", koji vozi radnike sa Kopaonika.

http://www.youtube.com/watch?v=s7zvnEfuuys