Lokalni izbori

SNS: Veći budžet Voždovcu i novac za humanitarni fond!

Glomazna Gradska uprava nije efikasna u rešavanju najvažnijih problema građana: pitanja imovine, legalizacije objekata, zakupa zemljišta, inspekcije, socijalne i dečije zaštite, naveli su naprednjaci

Beograd
> 17:28h

BEOGRAD - Srpska napredna stranka, danas se u okviru kampanje za lokalne izbore na Voždovcu založila za decentralizaciju vlasti i veći opštinski budžet iz koga će biti finansiran Humanitarni fond.

"Glomazna Gradska uprava nije efikasna u rešavanju najvažnijih problema građana: pitanja imovine, legalizacije objekata, zakupa zemljišta, inspekcije, socijalne i dečije zaštite", naveli su naprednjaci.

Gradski odbor te stranke je ukazao i da su "zbog samovolje Dragana Đilasa i Demokratske stranke, opštine koje su 15 puta manje od opštine Voždovac, imale pet puta veći budžet".

"Decentralizacijom će opštine raspolagati većim budžetom, proporcionalnim brojem stanovnika", navode u saospstenju beogradski naprednjaci.Gradski odbor SNS ističe i da je "promena vlasti u Beogradu nova šansa za Voždovac" i obećavaju da će kontrolisati trošenje opštinskog budžeta i određivati prioritete.

Naprednjaci obećavaju i da pored rešavanja infrastrukturnih problema, neće zapostaviti brigu o ljudima i da će "većim budžetom, opštine izdvajati sredstva za Humanitarni fond"

"Na taj način ćemo kao društvo pomagati onima koji je naša pomoć zaista potrebna", navodi Gradski odbor SNS.

Lokalni izbori za Skupštinu opštinu Voždovcu zakazani su za 15.decembar.