Građani protestuju

HAOS: Hrvati finansiraju gej priručnik pod nazivom "Igrice s guzom"

Ministarstvo zdravlja naših suseda godinama podržava štampanje materijala koji je namenjen muškoj gej populaciji i posebnim pravilima upražnjavanja seksualnih odnosa

Planeta
> 00:00h

ZAGREB - Burne reakcije. Hrvatsko ministarstvo zdravlja već nekoliko godina podržava štampanje priručnika po imenu „Igrice s guzom“, organizacije Iskorak - Centra za prava rodnih i seksualnih manjina, a koji je namenjen muškoj gej populaciji i pravilima seksualnih odnosa u takvoj zajednici. U njemu je detaljno objašnjeno kako muškarci homoseksualnog opredeljenja mogu da imaju analni seks, o čemu najbolje govori podnaslov izdanja: „Od lizanja, fistanja i igračaka, kako se igrati s guzom bez povreda“. U priručniku se nalaze ilustracije s lutkama koje prikazuju seksualne poze. Na sajtu Iskoraka pored priručnika stoji: „Ovde ćeš naći sve ono što ti niko nije objasnio u školi!“, a zatim sledi i sadržaj s temama poput anatomije pozadine muškarca, kako sve može da se upotrebi voće, opis blagodeti analnog seksa i još mnogo toga. Priručnik izaziva veliko negodovanje hrvatske javnosti još od 2010. U najnovijem tekstu autor Z. K. na sajtu dnevno.hr ističe da vlast spornim priručnikom i slikovnicom „Sve je to porodica“, u kojem se navodi sve o homoseksualnim zajednicama, nastoji da uruši porodicu. - Sve to je nastalo u potpunoj tajnosti, a u tišini se guraju pod edukativne materijale kako bi uništili tradicionalne vrednosti. Kad uništite porodicu, uništili ste sigurnost i mogućnost napretka čitavog društva. Cilj ove slikovnice nije ništa drugo nego uzdrmati sigurnost deteta u sve što mu je do sada bilo normalno - istakao je Z. K.

Edukacija...Ilustracije iz slikovnice „Sve je to porodica“

Referendum BORBA PROTIV ISTOPOLNOG BRAKA U Hrvatskoj će se 1. decembra održati referendum „U ime porodice“, koji se bori za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Oni koji podržavaju tu inicijativu tvrde da se bore protiv gej propagande, dok u isto vreme prete svim Hrvatima da će, ukoliko ne podrže njihov predlog, postati društvo bez porodice i sigurnosti.