Zabelelo se

CRNA GORA POD SNEGOM: Na Žabljaku minus 9

Jedino su Podgorica i crnogorsko primorje u malom temperaturnom plusu

Planeta
> 04:28h

PODGORICA – Ledeni talas koji je zahvatio Crnu Goru doneo je snežne padavine i jak olujni vetar, koji su prouzrokovali nagli pad temperature, posebno na severu zemlje, pa je na Žabljaku u sedam sati izmereno minus devet stepeni.

U svim gradovima na severu Crne Gore, ali i u nekim u centralnoj oblasti, temperature su ispod nule – Pljevljima i Kolašinu minus pet, Nikšiću minus četiri, na Cetinju minus tri.

Svi ovi gradovi su pod snežnim pokrivačem, što dodatno usložnjava meteorološke prilike. Jedino su Podgorica i crnogorsko primorje u malom temperaturnom plusu, ali zbog snažnog severnog vetra subjektivni osjećaj hladnoće je kao da je tempetarura ispod nule.

Meteorolozi za po podne očekuju postepeno razvedravanje, ali će se snažan vetar i dalje zadržati, zbog čega će temperatute u većem delu Crne Gore i dalje biti u minusu.

Sneg i poledica prouzrokovali su probleme u saobraćaju, posebno na severu Crne Gore, zbog čega je iz Auto-moto saveza savetovano vozačima da izbegavaju putovanja.

Put Plužine-Šćepan Polje zatvoren je za saobraćaj svih vrsta vozila, zbog mećave i jakih udara vetra. Saopšteno je da je kamionima i šleperima zabranjen saobraćaj na putevima Rožaje-Kula i Berane-Lokve.

Iz Auto-moto saveza Crne Gore upozorili da u severnim predelima te države, zbog niskih temperatura, ima poledice, naročito na mostovima, usjecima i tunelima. Podseća se da je upotreba zimske opreme obavezna.