Evroliga

BLAT PRED ZVEZDU: Igranje u Beogradu je uživanje

Uprkos tome što je teško gostovanje, radujem se tim mečevima jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru, kaže trener Makabija

Košarka
> 17:18h

Trener košarkaša Makabija Dejvid Blat rekao je da u dobrom raspoloženju dolazi u Beograd na meč 7. kola Evrolige sa Crvenom zvezdom. “Vredno smo trenirali meča sa Elijatom, dva dana intenzivnog treninga, a pobeda nam je pomogla da se dodatno smirimo i sada u pravom raspoloženju putujemo u Beograd”, kazao je Blat.

“Igranje u Srbiji uvek je teško i predstavlja veliki izazov – navijači su brojni, bučni i razumeju košarku. Uprkos tome što je teško gostovanje, radujem se tim mečevima jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru. U Srbiji košarka ima tradiciju, a ljudi je strastveno prate”, dodao je trener Makabija.

Treer najtrofejnijeg izraelskog tima, kaže da ključ uspeha Makabija leži u odbrani na Bobanu Marjanoviću, koji je u minuloj rundi, primetio je Blat, imao više skokova od trojice centara Izraelaca zajedno.

"Gledao sam svojevremeno Marjanovića u američkoj letnjoj ligi. On je veliki talenat i ne razumem kako već ne igra u NBA ligi."