Foto: Dimitrije Popović

Poznati glumac napustio Atelje 212

Milutin Mima Karadžić: Na moje mesto dovedite mladu glumicu

Da ne radim ništa i primam platu, makar i malu, nije u redu. Onome ko dođe želim da igra 25 predstava mesečno, koliko sam i ja nekada

Pop kultura
> 00:00h
Milan Karadžić FOTO: Dimitrije Popović
Mima i Nela Mihajlović FOTO: Dimitrije Popović
Nebojša Ilić i Branimir Brstina FOTO: Dimitrije Popović
Raka Marić FOTO: Dimitrije Popović

Milutin Mima Karadžić posle 27 godina otišao je iz Ateljea 212. Crnogorskom glumcu njegovo matično pozorište organizovalo je tim povodom oproštajno veče, na kojem je svoju odluku obrazložio novinarima. - Da ne radim ništa i primam platu, makar i malu, nije u redu. Ulazim u avanturu da sam zarađujem, a i želim da ustupim mesto nekom mladom glumcu, još bolje glumici. Mogu samo da mu poželim da igra po 25 predstava mesečno, koliko sam svojevremeno i ja igrao u ovom pozorištu - rekao je u svom poznatom duhovitom maniru Karadžić. Mima je od kolega dobio umetničku sliku, a prisetio se i svojih početaka. - Došao sam kao mlad u ovu kuću i tu proživeo najlepše godine. Pamtim čuvena druženja u bifeu Ateljea u vreme kad su tu bili Zoran Radmilović, Mira Banjac, Mira Stupica, Ljubomir Muci Draškić, Dušan Kovačević, Borislav Mihajlović Mihiz. Onda se mnogo toga promenilo i u državi i u nama. Svašta je protutnjalo i danas su drugi trendovi i druge vrednosti - naglasio je Karadžić. Na oproštajnu žurku proslavljenog glumca došli su njegov brat Milan Karadžić, menadžer Raka Marić, kao i kolege glumci Andrija Milošević, Dara Džokić, Isidora Minić, Branimir Brstina, Nebojša Ilić i mnogi drugi.

Novi komad AVGUST - OKRUG OSIDŽ U Ateljeu 212 pre nekoliko dana održana je prva proba predstave „Avgust - okrug Osidž“ Trejsija Letsa u režiji Ljiljane Todorović. Radnja se odvija u Americi, u atmosferi u kojoj se, i doslovno i metaforično, ne može disati, a u središtu priče je raspad porodice, što je i svojevrsno ogledalo društvene entropije. U podeli je impozantna glumačka ekipa, predvođena Draganom Nikolićem, Darom Džokić, Anitom Mančić, Branimirom Brstinom i Milicom Mihajlović.