Potresno: Jauci odzvanjali u Johovcu kod Bijeljine

SAVO: Andrija, brate moj, neka te čuvaju mama i tata!

Kad su u porodičnu kuću unosili kovčeg s telom Andrije Miloševića, fudbaler je zagrlio sestru Cvijetu i izgovorio reči koje su rasplakale sve prisutne

Crna Hronika
> 21:00h

BIJELJINA - Utehe nema! Andrija, brate moj jedini, neka te čuvaju mama i tata... Ovu tužne reči, uz jauke i plač najmilijih, nastradalom Andriji Miloševiću (38) uputio je njegov brat Savo Milošević, proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac. Andrija je poginuo u petak uveče u teškoj nesreći na auto-putu Šid-Beograd kod Pećinaca. U porodičnoj kući Miloševića u selu Johovac kod Bijeljine juče su se okupili brojni rođaci i komšije kako bi pripremili sve za Andrijinu sahranu.

U mukloj tišini u dvorištu su postavili dva šatora. S nevericom i suzama u očima, rođaci su samo odmahivali glavom, čekajući da stigne i Savo Milošević s posmrtnim ostacima nastradalog brata Miše, kako su svi iz milošte zvali Andriju. Lelek u dvorištu Posle celodnevnog čekanja, oko 18.30 sati došli su Savo Milošević, Andrijin sin i supruga Danijela. U momentu kad je stigao kombi s telom nastradalog, dvorištem je odjeknuo lelek. - Sava, njegova sestra Cvijeta, Andrijin sin i supruga stajali su zagrljeni ukrug. Nisu krili suze. Kad su rođaci krenuli da unesu kovčeg u kuću, dvorištem je odjeknuo jauk sestre Cvijete: „Jao, bato moj!“ Savo ju je tad još snažnije zagrlio i jecajući rekao: „Brate moj, neka te čuvaju mama i tata. Ne brini, seko, ništa“ - priča komšija. Svestan posle udesa Rođaci kažu da je Savo od petka van sebe. - Utučen je i samo ćuti! Ni sa kim ne razgovara, a kad progovori, priča samo o tome kako da se organizuje sahrana i ispoštuju običaji... Telefon je isključio... U šoku je, ne zna šta ga je snašlo, bio je mnogo vezan za brata - rekao je jedan od okupljenih rođaka. Naš sagovornik je ispričao i kako je došlo do nesreće. - Andrija je u petak išao svojim „mercedesom“ ka Beogradu kako bi posetio suprugu Danijelu i njihovo dvoje dece. U jednom trenutku je počeo da zaobilazi „golf“ i tada je bukvalno podleteo pod kamion koji se ubacio ispred njega! Kamion je sleteo s puta, a onda je i „golf“ naleteo na Andrijino vozilo, koje je takođe sletelo - ispričao je rođak. Posle nesreće Andrija je bio svestan. - Prvom čoveku koji je došao do njega rekao je da uzme njegov mobilni i pozove njegovu suprugu Danijelu. Čovek je to i uradio, a kad se Danijela javila, rekao je: „Vaš suprug je doživeo udes, ali je dobro.“ Isti čovek je o nesreći obavestio i Andrijinog brata Savu, koji je odmah došao u bolnicu. Međutim, u međuvremenu se Andrijino stanje iskomplikovalo i umro je petnaestak minuta po prijemu u bolnicu - kaže naš sagovornik. Andrija Milošević biće sahranjen danas u Johovcu.

Suze... Rođaci su dočekali Savu Miloševića u Johovcu kod Bijeljine

Čvrst zagrljaj...Savo sa sestrom Cvijetom ispred porodične kuće

Nova porodična tragedija...Savo Milošević

Poginuo... Andrija Milošević

Andrijina biografija - rođen 1975. godine - bio vlasnik firme za eksploataciju šljunka u RS - osnivač, predsednik i kapiten FK Proleter iz Johovca - u braku s Danijelom ima ćerku i sina - u poslednje vreme sa suprugom i decom živeo u Beogradu

FK Proleter ŽIVEĆEŠ VEČNO U NAŠIM SRCIMA FK Proleter iz Johovca na svojoj Fejsbuk stranici se oprostio od Andrije. - Ti si možda, kapitenu naš, otišao, ali nešto je ostalo iza tebe, ostala su dela i velike uspomene na tebe, koje ćemo nositi u srcu svi mi koji smo te poznavali. Šomi, brate, bio si veliki drug, dobar saigrač, kapiten, predsednik naš, ali pre svega si bio veliki čovek i kao takvog ćemo te pamtiti zauvek. Ti si možda otišao, kapitenu, ali večno si živ u našim srcima. Tvoj Proleter!

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista možete pročitati i sledeće: - NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Ministar Bačević pati od hronične nesanice! - Muž Slavice Dejanović: Neki ministri prodaju maglu, dok moja žena pošteno radi!