Hitna pomoć

Dečak pešak (14) povređen u Nehruovoj

U udesu na uglu ulica Kneginje Zorke i Bulevara oslobođenja dečak (8) i devojčica (2) na zadnjem sedištu prošli su bez vidljivih povreda

Beograd
> 07:50h

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa, u kojima su dve osobe povređene, od kojih jedan dečak kao pešak, dok su dva deteta prošla bez vidljivih povreda, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Vozač, star oko 40 godina, u udesu, koji se dogodio oko 19.35 časova na uglu ulica Dimitrija Petrovića i Veljka Petrovića, zadobio je povredu glave, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura. Dečak, uzrasta 14 godina je kao pešak u udesu, u Nehruovoj ulici oko 20.15 časova, zadobio ortopedsku povredu lakta, a prevezen je u Institut za majku i dete, istakla je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 20.45 časova na uglu ulica Kneginje Zorke i Bulevara oslobođenja dečak uzrasta osam godina i dvogodišnja devojčica, koji su se nalazili na zadnjem sedištu vozila, prošli su bez vidljivih povreda, pa nisu ni voženi u bolnicu, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 74 intervencije od kojih sedam na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 194 intervencije, precizirala je Macura.

Pomoć lekara su, prema njenim rečima, najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, hroničnim bolestima pluća, astmom, poremećajem srčanog ritma, glavoboljom i lumboišijalgijom. Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, uzimanje toplih napitaka i adekvatno odevanje.