Foto: Fonet

Srbija krenula u nemilosrdni obračun s preprodavcima narkotika

BEZ MILOSTI: Dilere droge hapsili pospane i u gaćama

Pokušali da se izvuku Kad su osumnjičeni videli inspektore pred vratima, počeli su da bacaju drogu u WC šolju i kroz prozor, ispričao jedan od učesnika akcije „Grom“

Crna Hronika
> 00:00h

NOVI SAD - Perfektno organizovano! Najjači udar policijskog „Groma“ osetili su dileri u Novom Sadu, gde je sedmoro osumnjičenih za trgovinu drogom zadržano u policijskom pritvoru, a protiv 17 osoba podneta je krivična prijava! Istovremeno je zaplenjeno pet kilograma narkotika i nešto manje od pola kilograma eksploziva, a najveća zaplena bila je u Futogu, kod Miroslava Brkića (46), saznaje Kurir! Razvaljivali vrata Akcija je, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, započela tačno u šest sati, kad je 250 novosadskih inspektora kriminalističke policije i novosadskog odreda Žandarmerije upalo na više od 30 adresa! - Upadi su organizovani na području Novog Sada, Futoga, Veternika, Kaća, Petrovaradina, Sremskih Karlovaca, Bačkog Jarka, Vrbasa, Bečeja, Bačke Palanke i u drugim mestima. U nekoliko navrata bili smo prinuđeni da razvaljujemo ulazna vrata, budući da osobe koje su bile u stanovima i kućama nisu htele da ih otvore - rekao je za Kurir jedan od učesnika policijske akcije. Naš sagovornik dodaje da je akcija bila toliko dobro isplanirana i sprovedena da dileri nisu imali vremena da reaguju! - Većina njih zatečena je na spavanju, neki u pidžamama, a neki u gaćama! Bilo je i onih koji su, kad su čuli i videli da im se policajci nalaze pred ulaznim vratima, pokušali da se oslobode droge tako što su je bacali u WC šolje ili kroz prozore, ali sve im je bilo uzalud - rekao je naš sagovornik. Bogat plen U ovoj akciji dosad je zaplenjena velika količina heroina i kokaina, kao i mnogo pištolja, pušaka i luksuznih automobila. - U službene prostorije privedeno je više osoba na informativni razgovor. Zasad je u policijskom pritvoru zadržano sedam osoba s područja Futoga, Veternika i Novog Sada. Svi zadržani su iz kriminogenih sredina, poznati su policiji odranije, a dobar deo njih sumnjiči se za trgovinu drogom i druga teška krivična dela. Veći broj privedenih hapšen je i u akciji „Morava“ - rekao je naš izvor.

Milorad Veljović: Pokazali smo ko truje našu decu Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je cilj akcije „Grom“ da se uđe u dilersku mrežu koja hara Srbijom i izrazio zadovoljstvo što se u ovoj akciji „prvi put pokazalo potpuno jedinstvo policije, tužilaštva i pravosuđa“. - Efekat akcije tek očekujemo. Ovde je manje važan represivan deo, značajna je prevencija! Hteli smo da pokažemo javnosti ko su ljudi koji truju našu decu, a to nije mali broj - kazao je Veljović. On je rekao da među privedenima ima ekstremista, huligana i članova organizovanih kriminalnih grupa, a zaplenjeno je mnogo droge, oružja, municije i luksuznih automobila. - Zna se da prodaja droge donosi veliki profit i znajte da u ovoj akciji neće biti zaštićenih - poručio je Veljović i dodao da je akcija sprovedena po nalogu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.(B. B.)

Hapšenje U KUĆI KRIO 2,9 KILOGRAMA HEROINA Kako Kurir saznaje, kod Miroslava Brkića iz Futoga policija je našla 2,9 kilograma heroina, 525 grama eksploziva, 15 komada detonatorskih kapisli i jednu malokalibarsku pušku. - On je poznat policiji po razbojništvima i trgovini narkoticima - kaže naš izvor.