Foto: Beta

Za najluđu noć daju bogatstvo

IMA SE MOŽE SE: Doček na brodu košta kao stan!

Novu godinu moguće dočekati za samo nekoliko stotina evra u većini evropskih prestonica, a najskuplje je krstarenje od Floride i Portorika do Sent Martina i Sent Tomasa od astronomskih 30.000 evra

Društvo
> 23:16h

BEOGRAD - Izbor je na vama... Sve više ljudi ima želju da otputuje negde na doček Nove godine. Zato zaposleni u turističkim agencijama ovih dana imaju pune ruke posla, a ko nije odlučio gde će dočekati 2014, ne mora da brine, još nije kasno jer ponude ima. Zavisi samo od toga koliko je ko spreman da izdvoji novca. Papreno Ko nema novca i mogućnosti da otputuje na neku egzotičnu destinaciju, može da ode u Berlin, Budimpeštu, Krakov ili Beč. Ove gradove moguće je posetiti za stotinak evra, a u cenu su uračunati i smeštaj i prevoz i doručak. Ko ima malo dublji džep, sebe možete častiti krstarenjem za neverovatnih 30.000 evra. Nije šala! Jedna od najskupljih ponuda turističke agencije „CFC Krstarenja“ jeste baš ova - krstarenje koje obuhvata obilazak Floride, Portorika, Sent Martina i Sent Tomasa. - U pitanju je apartman na brodu, a ne obična soba. Ovo je nešto najluksuznije što jedan brod može da ponudi. Reč je o najnovijem kruzeru, koji plovi tek od prošle godine. Aranžman traje sedam dana i usluga je vrhunska - kažu u ovoj turističkoj agenciji koja u ponudi ima isključivo krstarenja i dodaju da za najskuplju ponudu još nema zainteresovanih. Ako ne želite da Novu godinu dočekate na brodu, a ipak biste da nekud otputujete, agencija „Manga trip“ nudi nekoliko veoma povoljnih aranžmana. Za svačiji džep - U Budimpeštu se može otputovati na četiri dana za samo 70 evra, dok šest dana u Berlinu košta 150 evra. U ponudi nam je i Pariz, osam dana za 220 evra. Prodaja ovih aranžmana je u stalnom porastu, sada već imamo preko 1.200 prijavljenih. Najtraženiji su Krakov i Berlin, gde idu uglavnom mladi, i Pariz za mlađe i parove srednjih godina - ističu u agenciji „Manga trip“. Jedna od najzanimljivijih ponuda za doček definitivno je odlazak u „domovinu“ Deda Mraza. „Flaj flaj“ agencija nudi doček Nove godine u Laponiji, a cena ovog putovanja je 1.470 evra za pet noćenja.

Beograd KO VOLI, NEK IZVOLI Kao i svake godine, ponuda za proslavu Nove godine u Beogradu ima mnogo. Ko želi tradicionalni doček uz tamburaše i domaću kuhinju, tu su dobro poznate beogradske kafane, gde se za 50 evra dobija kompletna uslugu. Sa druge strane, u ponudi su i klubovi i splavovi, ali su cene šarolike. Jedna od zanimljivijih ali i najskupljih je definitivno ponuda kluba „Koloseum“, gde doček košta 1.000 evra plus 32 evra za kartu po osobi.