Foto: Zorana Jeftić

Istraga o stravičnom zločinu u Ulici Salvadora Aljendea na Karaburmi

IZNUDA: Izrešetan zbog duga za stan?

Dragan Stojanović nedavno prodao stan, ali kupac mu nije dao novac. Zbog toga je, navodno, tom muškarcu oteo automobil, zbog čega je bio prijavljen za iznudu

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Ubica i dalje nepoznat! Policija proverava da li je Dragan Stojanović (42), koji je brutalno likvidiran u noći između petka i subote na Karaburmi, ubijen zbog sukoba s jednim Beograđaninom oko novca koji mu je dugovao. Podsetimo, nepoznati ubica ispalio je Stojanoviću sedam hitaca u glavu i grudi. Zločin se dogodio u ulazu zgrade u Ulici Salvadora Aljendea u kojoj je žrtva živela. Obojica imaju dosije - Pre nekog vremena Stojanović, koji se inače bavi izgradnjom stanova, prodao je jedan stan poznaniku. Kako mu on nije davao novac, počeo je da ga pritiska i da mu preti, da bi mu na kraju oteo automobil - kaže sagovornik Kurira iz istrage. Prema njegovim rečima, Stojanović je rekao kupcu da će mu vratiti automobil ako mu ovaj da novac za stan. Kupac nekretnine, koji i sam ima deblji krivični dosije, nije ga prijavio policiji. - To je učinila njegova majka, nakon čega je Stojanović, zbog sumnje da je počinio iznudu, pre nedelju dana priveden u policiju. Međutim, ubrzo je pušten na slobodu - dodaje naš izvor. Stojanoviću, prema tvrdnji izvora iz istrage, ovo nije prva iznuda. On je, naime, poznat po reketiranju i sumnja se da je na taj način stekao mnogo novca. Nije na adresi - Vozio je luksuzan BMW, vredan oko 50.000 evra. Odranije je poznat po dilovanju droge, baš kao i poznanik kojem je prodao stan - dodaje naš izvor. Muškarac koji je kupio stan od Stojanovića već danima nije na adresi na kojoj je prijavljen. - Policija ga nije našla. Tek kad bude dao iskaz, znaće se u kojem pravcu će se istraga razvijati - navodi naš izvor. (NA. S.)

Sestra Dragana NIJE BIO U SUKOBU S KUPCEM STANA Dragana, sestra ubijenog Dragana Stojanovića, kaže za Kurir da on nije bio u sukobu s kupcem stana. - Tačno je da je Dragan imao problem s poslovnim partnerom, ali ta prijava protiv njega je povučena. Dragan nije radio s narkoticima. U mladosti je krenuo pogrešnim putem, ali platio je svoju kaznu - rekla je sestra ubijenog. (M. I.)