Jagnjetina s kestenom i krompirom

Recept dana
> 13:50h

Sastojci 1,6 kg jagnjetine 800 g kestena 3 dl neutralne pavlake 3-4 šargarepe 1 kg krompira 1/2 kg crnog luka 2-3 čena belog luka 2 grančice ruzmarina so, biber i biozačin 1 kašika senfa 1 veza mladog luka Priprema Jagnjetinu iseći na krupnije delove, pa je posoliti, posuti brašnom i staviti u nauljenu šerpu da se prži i da porumeni sa svih strana. Kad bude gotovo, izvaditi iz šerpe i na toj masnoći izdinstati luk isečen na rebarca, šargarepu isečenu na kolutove, usitnjen beli luk, ruzmarin i mladi luk. Kad se povrće prodinsta, u njega vratiti meso, naliti vodu da meso ogrezne i kuvati dok ne omekša (oko sat i po). Kad je meso 90 odsto gotovo, zajedno s povrćem preručiti ga u tepsiju, sipati neutralnu pavlaku i prethodno skuvan i očišćen kesten i sve zajedno zapeći 20 minuta na 200 stepeni. Uz jelo poslužiti čašu crnog vina.

Šef kuhinje, Pavle Sretković, Restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8