Specijalni sud u Beogradu

UBIO IZ OSVETE: Aleksandru Simoviću 20 godina za ubistvo svedoka saradnika

Predsednik sudskog veća Velimir Lazović rekao je da je Simović ubistvo izvršio iz bezobzirne osvete jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv pripadnika "zemunskog klana", i iz koristoljublja jer je Simović nameravao da prisvoji deo Vukojevićevog novca

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu je danas osudio pripadnika kriminalnog "zemunskog klana" Aleksandra Simovića na 20 godina zatvora zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića - Vuka, 2006. godine.

Predsednik sudskog veća Velimir Lazović rekao je da je Simović ubistvo izvršio iz bezobzirne osvete jer je Vukojević prihvatio da svedoči protiv pripadnika "zemunskog klana", i iz koristoljublja jer je Simović nameravao da prisvoji deo Vukojevićevog novca.

Simoviću je izrečena i kazna od još dve godine zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, ali je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

Vukojević je bio "šef obezbeđenja" vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, a posle ubistva premijera Zorana Đinđića pristao je da sarađuje s tužilaštvom i dobio status svedoka-saradnika na suđenjima za ubistvo premijera i protiv "zemunskog klana".

Kako je sud utvrdio, Simović, Zoran Pović - Pova i više nepoznatih osoba su 3. juna 2006. godine sačekali Vukojevića ispred kuće u Zemunu, savladali ga, ubacili u kola, a na autoputu Beograd-Šid, Simović ga je tupim predmetom više puta udario u glavu, pucao u njega, a potom njegovo telo zapalio.

"Nesporna je činjenica da je SImović bio na licu mesta i učestvovao u događaju", rekao je sudija Lazović i dodao da je Simovićeva DNK nađena na lisicama kojim je bio vezan Vukojević.

Prilikom otmice i komešanja u automobilu Pović je ranjen i potom je umro u Urgentnom centru. Aleksandar Simović, brat Miloša Simovića, takođe pripadnika "zemunskog klana", izdržava višegodišnje zatvorske kazne u zatvoru "Zabela" zbog najtežih krivičnih dela.

http://www.youtube.com/watch?v=NRm08yUM2JY
http://www.youtube.com/watch?v=lvJW5W6ZyPM