Nezapamćena tragedija u Velikoj Krsni

Troje dece izgorelo u požaru: Ugljenisana tela nađena ispod kreveta!

Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) poginuli kad se zapalila kuća u kojoj ih je majka Mirela Nikolčić ostavila same i zaključala

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Jezivo. Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2) nastradali su u požaru koji se u utorak oko 17.30 dogodio u trošnoj kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca, u kojoj su živeli sa majkom Mirelom Nikolčić (29), inače izbeglicom iz Hrvatske. Mališani nisu uspeli da izbegnu užasnu smrt jer ih je majka ostavila zaključane u kući, a njihova ugljenisana tela pronađena su tek pošto je požar ugašen. Vatru gasile i komšije Kako nezvanično saznajemo, Mirela je naložila šporet „smederevac“ i izašla napolje, navodno kod svog ljubavnika koji živi u Velikoj Krsni, prethodno zaključavši ulazna vrata kuće u kojoj je ostavila svoje troje male dece. Ubrzo posle toga oko dimnjaka je izbila vatra, a požar se veoma brzo proširio na krov i ostatak kuće. Tek posle pola sata komšije su primetile da kuća gori i izašli su da vide šta se dešava. - Jedan od komšija koji živi u blizini video je plamen koji je kuljao iz krova Mireline kuće i odmah otrčao do ulaznih vrata, razvalio ih, ali su ga plamen i jara koja je izbijala iznutra bukvalno odbacili unazad. Čovek je odmah pozvao vatrogasce i alarmirao druge komšije, koje su vodom i crevima pokušale da ugase vatru. U tom trenutku niko nije znao šta se događa s decom - ispričao je za Kurir jedan meštanin Velike Krsne, koji živi nedaleko od „kuće smrti“. Odmah po dobijanju poziva na mesto događaja iz 18 kilometara udaljenog Mladenovca poslata su četiri vatrogasna vozila. - Naše vatrogasne jedinice stigle su brzo na lice mesta. Požar je bio u razbuktaloj fazi i krov je već bio urušen. Vatra je ugašena za osam minuta - rekao je Rade Milošević, načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda, koji je obišao mesto tragedije. Nažalost, pošto je požar lokalizovan, obistinile su se sumnje da se u kući nalaze deca. Njihova ugljenisana beživotna tela nađena su u jednoj prostoriji ispod kreveta i izgorelih delova krova. Pokušali da pobegnu - Prizor je bio užasan. Tela dece nađena su u ćošku prostorije u kojoj nije bila peć. Pretpostavlja se da su mališani pokušali da izađu napolje, ali nisu uspeli jer su vrata bila zaključana, pa su pobegli u sobu u kojoj su se zbili jedno pored drugog i tako dočekali jezivu smrt. Ovako nešto u svojoj karijeri niko od prisutnih policajaca nije doživeo. Tačan uzrok požara biće naknadno utvrđen - rekao je za Kurir izvor iz istrage. Zapanjene komšije su o tragediji obavestile i majku nastradale dece, koja je odmah došla na mesto događaja, sela na stepenice komšijske kuće i u neverici posmatrala šta se dešava pred njenim očima, a pošto joj je kasnije pozlilo, zbog nje je intervenisala i Hitna pomoć.

Tuga... Policijski uviđaj

Majka pevala po kafanama Meštani Velike Krsne pričaju da je Mirela Nikolčić s ostalim članovima porodice prebegla iz Hrvatske u Srbiju i dobijala je socijalnu pomoć zbog teške situacije u kojoj se nalazila. Nezvanično, dvoje nastradalih mališana dobila je sa čovekom koji živi u Velikoj Krsni s drugom ženom i ima dvoje dece, a treće s drugim muškarcem. Meštani takođe govore i da je pevala po kafanama u okolnim mestima i neretko ostavljala decu samu kod kuće. - Od sredstava i pomoći Komesarijata za izbeglice Mirela je tek nedavno isplatila staru kuću u kojoj je neko vreme živela s decom. Otac dece, sa kojim nije bila u bračnoj zajednici, dolazio je povremeno da ih obiđe, a o deci je ranije brinula i Mirelina baka, koja je dobila kuću u Mladenovcu, dok se njena majka skućila u Vlaškoj - rekli su meštani za Kurir.

http://www.youtube.com/watch?v=OeaJ937Ix_0