Foto: Beoinfo

Izgradnja vodovodne mreže u Baljevcu

NEBOJŠA ČOVIĆ: Vodovodi Beograda i Obrenovca biće spojeni u jedan!

Kako bi kvalitet vode bio podjednak u svim delovima grada, beogradski vodovod mora da kontroliše i da vodi računa i o ovom delu Beograda, rekao je Čović prilikom posete Obrenovcu

Beograd
> 14:24h

BEOGRAD - Obrenovački i beogradski vodovod biće spojeni što će doprineti podizanju standarda kvaliteta života u gradskoj opštini Obrenovac, najavio je danas član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović.

On je, tokom obilaska radova na izgradnji vodovodne mreže u Baljevcu kraj Obrenovca rekao je da Privremeno veće Beograda pokušava da radi što efikasnije i da je uspelo da deblokira neke poslove koji su bili u zaostatku zbog procedure.

- Jedan od tih poslova je i izgradnja vodovoda u selu Baljevac - rekao je Čović, koji je obišao to mesto zajedno sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem.

On je naveo i da je "proceduralno problem otklonjen i da je potpisivan ugovor između komunalnih preduzeća iz Obrenovca i Beograda".

- Kako bi kvalitet vode bio podjednak u svim delovima grada, beogradski vodovod mora da kontroliše i da vodi računa i o ovom delu Beograda - rekao je Čović, a saopšteno je iz opštine Obrenovac.

On očekuje da kompletni radovi, uključujući i spajanje dve vodovodne mreže, budu odrađeni u zadatim rokovima, "ako ne i pre" i smatra "da su ovakvi radovi popravljanje standarda življenja građana u ovom delu grada".

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je objasnio da je dobijena saglasnost beogradskog vodovoda da se priključi na njihov vod kod Ibarske magistrale.

Dve vodovodne mreže biće povezane u Baljevcu, rok za završetak radova je 45 radnih dana, a građani Baljevca će račune dobijati od obrenovačkog vodovoda.