Reakcije

RUKOMETAŠICE: Šampioni pobeđuju šampione, hladne glave do medalje

Članice srpskog tima svesne su da do konačnog cilja ima još mnogo, ali kažu da sada ni titula prvaka sveta nije daleko

Ostali sportovi
> 19:24h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je Norvešku (28:25 i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, a selektor Saša Bošković kaže da tim sada mora ostati pribran jer će polufinale sa Poljskom biti veoma teško.

"Ovo je bilo finale pre finala. Imamo fantastične devojke i mi se nikada nismo predavali ni kada smo gubili. Znamo šta radimo i kao što nismo pali, tako nećemo ni poleteti."

"Moramo da se spremimo za Poljskiu, to će biti jako jako težak meč".

Andrea Lekić kaže:

"Ovo je nestvarno, teško je držati emocije i sada čekam pehar 22. decembra. Beograd je pokazao kako se navija, idemo dalje." Sanja Damnjanović je rekla:

"Ja mislim da niko ne veruje šta smo uradili. Ovo je kao da već imamo medalju. Moramo da smirimo glave i idemo do kraja, nema slavlja."

Katarina Tomašević je bila veoma emotivna:

"Sva se tresem ne znam ni šta radim. Hoćemo da budemo prvaci, treba da dobijemo šampione. Snage imamo, treba nam samo publika. Zaslužili smo da nas podrže."

Dragana Cvijić nije svesna uspeha:

"Nemam pojma koliko sam golova dala, ali to nije važno. Danas sam ja sutra će neko drugi. Idemo dalje"

Norveška rukometašica Karolin Brejvang rekla je da je reprezentacija Srbije bila bolja od njene ekipe: "Bilo je uživanje igrati ovakvu utakmicu. Publika im je dala krila, sve je bilo fer. Nažalost, nismo pobedili, iako smo počeli dobro. Protivnice su se vratile i bile bolje od nas", rekla je Brejvang "Ne igramo često pred ovoliko ljudi. Publika je bila baš bučna, dala je ekipi krila. Igrala sam u sličnoj atmosferi u svom klubu, ali tu nema ovoliko navijača", kazala je reprezentativka Norveške. Selektor Norveške Torir Hergejrson rekao je da želi sve najbolje Srbiji u polufinalu protiv Poljske. "Srbija je igrala dobro 60 minuta, a poslednjih 15 posebno. Bili su jači od nas kao tim. Dali smo sve od sebe, ali ovog puta nismo uspeli. Želim im sve najbolje u polufinalu. To je jedan interesantan tim", rekao je Hergejrson.