Objavljena službena beleška

KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE UBISTVA NOVINARA: Janjušević jeste odbio poligraf!

U belešci Uprave kriminalističke policije se navodi da je Zoran Janjušević 4.oktobra ove godine, prilikom razgovora u MUP o njegovim saznanjima u vezi ubistva novinara Milana Pantića i privatizaciji cementare odbio poligrafsko testiranje

Crna Hronika
> 21:12h

BEOGRAD - Komisija za istraživanje ubistva novinara objavila je danas službenu belešku Uprave kriminalističke policije u kojoj se navodi da je Zoran Janjušević 4.oktobra ove godine, prilikom razgovora u MUP o njegovim saznanjima u vezi ubistva novinara Milana Pantića i privatizaciji Fabrike cementa Novi Popovac, odbio da se podvrgne poligrafskom testiranju.

U saopštenju, koje je potpisao predsednik Komisije Veran Matić, demantuju se istovremeno svi navodi koje je Janjušević izneo u medijima u protekla dva dana, tvrdeći da je Komisija objavila netačne podatke o njegovom odbijanju da se podvrgne polografskom testiranju.

Komisija ukazuje na to da kako se u konkretnom slučaju radi o predistražnim radnjama koje ona nema ovlašćnja da obavlja.

Svaka dalja komunikacija bi trebalo da se obavlja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova ili drugom nadležnom institucijom, navodi se na kraju saopštenja Komisije.