Foto: Beta Ap

Fenerbahče se pojačava za Evroligu

BOMBA: Jarić ide kod Željka

Koliko je to para Turci iznenađeni što im dolazi srpski košarkaš sa NBA stažom, ali i srećni što u Istanbul dovodi Adrijanu Limu

Košarka
> 03:12h

Oni nama Sulejmana, mi njima Marka... Turski mediji već dva dana najavljuju dolazak iskusnog srpskog košarkaša Marka Jarića u Fenerbahče. Na neki čudan način novinari su saznali da je iskusni srpski košarkaš poslao poruku turskom klubu, u kojoj je izrazio spremnost da zaigra pod komandom trenera plavo-žutih Željka Obradovića. Sad se očekuje da predsednik Aziz Jildirim donese odluku i saopšti je na sastanku tokom sledeće nedelje. - Adrijani i meni se mnogo dopada Turska. I dalje želim da igram košarku na visokom nivou i voleo bih da dobijem priliku da sarađujem s trenerom kakav je Željko Obradović - rekao je Marko Jarić (35). Najpopularniji klub na Bosforu dobio bi slavnog igrača koji iza sebe ima NBA karijeru, ali novinari javnost više pripremaju za dolazak najlepšeg Viktorijinog anđela, Jarićeve supruge Adrijane Lime. Zbog Brazilke srpskom košarkašu se navodi kao minus to što gotovo tri godine nije imao klub i što je letos rekao „zbogom“ aktivnom igranju nakon neuspešnog pokušaja da se izbori za ugovor u Bruklin Netsima. Dolazak poznatog bračnog para bio bi od ogromnog marketinškog značaja i za modnu industriju Istanbula koja s nestrpljenjem očekuje odgovor predsednika Fenerbahčea na ponudu iz Majamija, gde žive Jarići.

Duga pauza BEZ KLUBA TRI GODINE Marko Jarić se poslednji put oprobao u ulozi igrača na zvaničnom meču kao član Sijene u sezoni 2010/11. Nakon te epizode u Italiji, gde je već branio boje Kindera i Timsistema pre odlaska u NBA, probao je da se nametne menadžmentu Čikago Bulsa i letos u Bruklin Netsima.