Predstavljamo

GENIJALAN DIZAJN: Novi mercedes C klase

Nova limuzina iz Štutgarta šira je čak za 40 milimetara, što donosi dodatni komfor. Moći će da se naruči od januara, a za početak ima tri motora

Auto
> 00:46h

Crvene lampice! Svaka premijera „Mercedesove“ C klase jeste senzacija u automobilskom svetu. Do pojave modela CLA, klasa C bila je najjeftiniji limuzinski „mercedes“, ali ostaje neprikosnovena ikona u srednjoj klasi. Dizajneri kažu da je novi model „smelo drugačiji“. Međutim, kao što je S klasa povećala CL, tako je nova C klasa smanjeni CL, jer su nam ove sportske linije dobro poznate, naravno po dobru. Ipak, po onome što vidimo, ovo će biti makar mala revolucija u srednjoj klasi. Dva izgleda haube Nova C klasa dugačka je 4.686 mm, ali je šira čak za 40 milimetara. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 80 mm, što je doprinos komforu. Prednji deo imaće dva dizajna - sa trokrakom zvezdom na haubi, dok će sport verzija imati veću značku na rešetki. Porudžbine od januara U ponudi će najpre biti tri motora. Verzije C 180 i C 200 imaće 1,6 i 1,9 litarski benzinac, dok će dizel C 220 CDI imati 2,1 litarski turbodizel za koji se deklariše senzacionalna potrošnja od 3,3 litra na 100 kilometara.Nova C klasa moći će da se naruči od januara 2014, dok se prve isporuke očekuju na leto.

Otmeno... Nastavak prakse „novi model ima najbolji enterijer“

Mišićavo... Izvajan bok, dugačak nos i retro zadnji kraj

Mercedes C klase

Bestseler NAJPRODAVANIJI „MERCEDES“ Zahvaljujući inteligentnom dizajnerskom konceptu kojim je smanjena masa vozila za do 100 kilograma, izuzetnoj aerodinamičnosti i novim ekonomičnim motorima, C klasa postavlja nove standarde u svojoj klasi. C klasa je najprodavaniji serijski model „mercedesa“. Prethodni model, lansiran 2007. godine, prodat je u 2,4 miliona primeraka.