Foto: Reuters

Ukleti klub sa Enfilda

PROKLETSTVO LIVERPULA: Prvo mesto na Božić znači gubitak titule

Premijer ligu u poslednje četiri godine osvajao je tim koji je Božić po gregorijanskom kalendaru dočekao na prom mestu. Poslednja ekipa kojoj to nije pošlo za nogom je upravo Liverpul i to u sezoni 2008/09

Fudbal
> 08:36h

LIVERPUL - Posle punih pet godina fudbaleri Liverpula nalaze se na čelnoj poziciji Premijer lige i kao lideri čekaju Božić, ali ne bi se moglo reći da su srećni zbog toga.

Tim sa "Enfild rouda" poslednjih godina i decenija prati zla kob da prvo mesto na Božić znači gubitak titule.

Premijer ligu u poslednje četiri godine osvajao je tim koji je Božić po gregorijanskom kalendaru dočekao na prom mestu. Poslednja ekipa kojoj to nije pošlo za nogom je upravo Liverpul i to u sezoni 2008/09.

Tačnije, Liverpul je propustio da osvoji titulu u zadnja tri slučaja kada je dočekao Božić na prvom mestu, i to u sezonama 1990/91, 1996/97 i navedena 2008/09.

Da li će ova generacija "Redsa" koju predvodi sjajni Luis Suarez uspeti da prekine prokletstvo videće se već u četvrtak kada na "Etihadu" lidera dočekuje trećeplasirani Mančester siti. Poslednje tri utakmice ove dve ekipe završene su nerešenim rezultatom 2:2, a gosti iz Liverpula uzdaju se da će na čuvenom "Boksing deju" Suarez nastaviti svoj niz. Od povratka na teren Urugvajac je na 12 mečeva postigao čak 19 pogodaka.