Foto: Reuters

Egzibicija

TITULA ZA KRAJ GODINE: Đoković treći put najbolji u Abu Dabiju

Najbolji srpski teniser savladao Španca Davida Ferera 7:5, 6:2

Tenis
> 09:06h
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, pošto je danas u finalu savladao Španca Davida Ferera sa 7:5, 6:2.

Đokoviću je ovo treći uzastopni trofej na ovom turniru, a druga pobeda u finalu protiv Ferera koga je savladao i pre dve godine.

Drugi teniser sveta je prikazao visoki nivo igre na turniru kojim se praktično otvara sezona i time stavio do znanja da će 2014. jurišati na mesto broj jedan na ATP listi, koje mu je u oktobru preuzeo Španac Rafael Nadal.

Đoković je u prvom setu prepustio inicijativu Fereru koji je čak i osvojio prvi brejk. Ipak, srpski teniser je odmah vratio stvari u "kolosek", ekspresno uzvratio brejkom i još jednom oduzeo servis protivniku u završnici seta za vođstvo od 7:5.

Prvi reket Srbije je u nastavku meča naglo "ubacio" u brzinu, poveo sa 3:0 - uz dva brejka prednosti, i time demoralisao Ferera koji je do kraja meča uspeo da izbori još samo dva gema na svoj servis.

http://www.youtube.com/watch?v=3EfqMUlU7mo

Tekstualni prenos

Gotovo je Đoković osvaja Abu Dabi

Posle sedam gemova Novak vodi 5:2 i servira za meč

Ferer uspeva da dobije servis gem i smanji na 4:1

Novak je ne samo materijalizovao prednost, već je posle velike borbe i šest brejk lopti još jednom oduzeo servis Špancu i poveo sa 3:0

U prvom gemu drugog seta Đoković pravi brejk

Drugi set

U 11 gemu Đoković je napravio brejk, a potom lako dobio servis gem za osvajanje prvog seta 7:5

Posle osam gemova ponovo smo na početku 4:4

Đoković je pretrpeo pa vratio brejk, posle pet gomova Ferer vodi 2:3

U prva tri gema nije bilo brejka, Ferer vodi 2:1

Prvi set Novak Đoković je u polufinalu ovog turnira sa 2:0 u setovima savladao Francuza Žo-Vilfreda Congu.David Ferer je istim rezultatom bio bolji od svog sunarodnika, prvog tenisera sveta Rafaela Nadala. David Ferer je trenutno treći teniser sveta, što je njegov najbolji plasman na ATP listi u karijeri. Sa Novakom Đokovićem igrao je do sada šesnaest puta, a slavio je u pet duela. Poslednji put igrali su jedan protiv drugog u finalu Mastersa u Parizu, kada je naš teniser pobedio sa 7:5, 7:5.