Milka torta s belom i crnom čokoladom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci 6 jaja 6 kašika šećera 6 kašika brašna 1 prašak za pecivo 6 kašika mlake vode 3 kašike kakaoa Za fil 1 l mleka 150 g šećera 100 g gustina 100 g bele čokolade „milka“ 200 g margarina Glazura 5 kašika mleka 4 kašike šećera 150 g margarina 200 g čokolade „milka“ Priprema Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u šne. Dodati žumanca, a zatim šećer, brašno, prašak za pecivo, vodu i kakao. Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, u njega sipati smesu i peći na 200 stepeni dok kora ne bude sasvim pečena. Nakon toga oštrim nožem prepoloviti je na dva dela. Priprema fila: Jedan decilitar mleka razmutiti s gustinom i šećerom. Ostatak mleka s čokoladom staviti na vatru da provri, pa dodati gustin. Mešati dok smesa ne bude gusta, potom u nju dodati margarin isečen na kockice i mešati dok se ne istopi. Filovati tortu. Na kraju skuvati glazuru, njom preliti tortu i ukrasiti je seckanim bademima.