Foto: Milen Đorđević

Posle 19 godina rada

RRA ugasila Radio Minić iz Kuršumlije

Predstavnici Ratela uz asistenciju policije zaplenili su emisionu tehniku ovog radija, jer je emitovao program iako nije imao frekvenciju. Vlasnik Miloš Filipović kaže da se na frekvenciji koju je koristio sada čuje albanski radio iz Prištine

Srbija
> 00:00h

KURŠUMLIJA - Od prekjuče se na frekvenciji od 92.7 Mh umesto programa Radija Minić iz Kuršumlije čuje Radio Dukađini iz Prištine. Predstavnici Ratela uz asistenciju policije zaplenili su emisionu tehniku ovog radija, jer je emitovao program iako nije imao frekvenciju, pa je radio praktično ugašen.

Njegove slušaoce najviše iritira šta se sada na ovoj frekvenciji čuje albanski radio iz Prištine.

Vlasnik radija Miloš Filipović kaže da 2008. godine nije dobio frekvenciju zbog, kako mu je rečeno u RRA, neblagovremene i nepotpune dokumentacije.

"Nakon toga, svake godine podnosim zahtev RRA da mi dodeli frekvenciju ali od toga nije bilo ništa. Iako u Srbiji a pogotovo u Beogradu radi nekoliko desetina radija bez frekvencije, Tužilaštvo je protev mene podnelo optužnicu Višem sudu u Beogradu zbog „neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću“. Postupak je u toku a prekjuče su došli i zaplenili opremu, koja će biti dokazni materijal u postupku", kaže Filipović i dodaje da je Minić radio posle 19 godina od početka emitovanja programa ugašen.

"Iako radio nije imao frekvenciju sve ove godine stizali su mi računi od Sokoj-a i OFPS, koje sam plaćao", kaže on i dodaje da je 1999. godine dobio dozvolu za privremeno korišćenje radio-frekvencije i da uredno plaćao naknadu sve do donošenja Zakona o radiodifuziji.

Filipović pojašnjava da je Minić imao mnogo slušalaca i na Kosovu a sada se u celoj Toplici na ovoj frekvenciji čuje Radio Dukađini iz Prištine.

Dodaje da je za to kriva RRA, koja nije želela da dodeli još jednu frekvenciju. Inače, Radio Minić iz Kuršumlije je osim zabavnog dela programa sa pozdravima i željama slušalaca, imao u svojoj programskoj šemi i informativni program i bio je daleko naslušaniji radio i najpopularniji u ovom delu Srbije.