Gornji Milanovac

REAGOVALA POLICIJA: Oduzeli mu pištolj zbog pretnji direktoru

Slavoljubu Kovačeviću (65) je policija oduzela pištolj posle prijave direktora JKP Rajka Neškovića da mu je prećeno. Dok Kovačević to negira, Nešković kaže da postoje svedoci, kao i da će se sve ostalo čuti na sudu

Crna Hronika
> 02:26h

GORNJI MILANOVAC - Slavoljubu Kovačeviću (65) danas je policija u Gornjem Milanovcu oduzela pištolj posle prijave direktora Javnog komunalnog preduzeća da ga je uznemiravao i pretio mu na radnom mestu.

Kovačević je danas u izjavi novinarima odlučno negirao da je bilo kome pretio i dodao da je reagovao zbog zapošljavanja po "partijskim i rodbinskim vezama" u javnim preduzećima, uoči stupanja na snagu zabrane prijema radnika u javnom sektoru.

"Vikao jesam, jer je direkltor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković svoju kćerku zaposlio u Centru za socijalni rad, a snahu direktora tog centra primio u svoje preduzeće, a meni obećavaju osam godina da zaposle kćerku", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Rajko Nešković je istaknuti član SPS, kao i njegova kćerka, dok je direktor Centra za socijalni rad Radovan Drinjaković predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije. Te dve stranke čine vladajuću koaliciju u Gornjem Milanovcu uz SNS i URS.

"Pre osam godina bio sam odbornik SRS i podržao SPS zbog čega su ostali na vlasti kada su bivši i sadašnji predsednik opštine, kao i Jovica Carević, sada predsednik OO SPS, obećali zaposlenje mojoj kćerki Danijeli (41) koja ima troje dece", rekao je Kovačević.

Po njegovom objašnjenju, sada su na brzinu zaposlili svoju decu, a slično je bilo i pre dve godine kada su direktori Sportske hale Draško Jasnić i Javnog komunalnog preduzeća Milosav Petrović zaposlili sinove bez javnog konkursa u svoja preduzeća.

Tada se Kovačević obratio Agenciji za borbu protiv korupcije i dobio odgovor da je takvo zapošljavanje suprotno zakonu, "ali na to niko nije reagovao i oni su ostali na stalnom radu".

"Ne mogu ovo više da izdržim, jer mi je Rajko Nešković rekao uoči prošlogodišnjih izbora da ako dobiju ponovo vlast i on bude dirtektor odmah će mi zaposliti kćerku koja je otišla, odnela mu poklon a od radnog mesta nema ništa", rekao je Kovačević.

Novinarima je objasnio da je ušao u kancelariju kod Neškovića bez oružja i počeo da viče.

"On je meni pretio da će da me bije i pozvao policju koja mi je pištolj uzela kod kuće posle tri sata", rekao je Kovačević.

Rajko Nešković je izjavio da ga je Kovačević verbalno napao da radnom mestu i to pred svedocima i da ne želi da komentariše njegovu priču, a da će se "sve ostalo čuti na sudu".